Tipy a triky

Máš rád svoj počítač? Týchto 10 veci by si s ním nemal robiť

počítač

videní: 1.9K

4. Ručné zasúvanie CD/DVD mechaniky

By D-Kuru - Own work, CC BY-SA 3.0 at, Link

Je to jednoduchšie, ako hľadať tlačidlo, no medzi týmito dvomi metódami zatvárania CD/DVD mechaniky je rozdiel. Používanie sily na mechaniku môže zlomiť mechanizmus otvárania a zatvárania. Pri ďalšom zatvorení mechaniky teda radšej použi tlačidlo. Na niektorých notebookoch je ale mechanizmus iný a tlačidlo funguje len na otvorenie – v takom prípade je ručné zatváranie v poriadku.

5. Používanie rovnakého hesla

data-1590455_1280

Je možné, že tvoje heslo je ľahko zapamätateľné, ale to znamená, že je jednoduché aj pre hackerov a kyber-zločincov, ktorí ho môžu prelomiť a získať tak prístupk tvojim  súkromných informáciám, alebo horšie. Určite sa vyhni používaniu rovnakého hesla pre tie najdôležitejšie veci. Ak si heslá nedokážeš zapamätať, použi program na správu hesiel ako LastPass alebo LogMeOnce.

6. Magnety

disc-1085276_1280

Pevné disky používajú magnetický systém na ukladanie údajov. Netienené káble môžu byť rušené magnetickým poľom, čo vedie k strate alebo poškodeniu dát. Staršie počítačové obrazovky CRT (nie LCD alebo LED) sú tiež veľmi náchylné na magnetické rušenie. To znamená, že magnety by si mal radšej držať ďaleko od počítača.

7. Vystavovanie počítača teplu

pexels-photo-196655

Vystavovanie počítača priamemu zdroju tepla, ako je slnečné svetlo alebo ohrievače, môže spôsobiť vážne poškodenie. Elektronické zariadenia, ako sú počítače, produkujú teplo, takže pridávanie väčšieho množstva tepla môže spôsobiť roztavenie nielen plastových častí.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov