Tipy a triky

Máš rád svoj počítač? Týchto 10 veci by si s ním nemal robiť

počítač

videní: 1.9K

8. Nepoužívanie aktualizovaného antivírusu

security-265130_1280

Toto je obrovský problém. Jednou z najdôležitejších vecí, ktorú by si mal nainštalovať v počítači ako prvú, je antivírusový softvér. Používanie internetu ťa vystavuje mnohým škodlivým útokom webových stránok. Niektoré sa snažia zhromažďovať osobné údaje, iné od teba chcú vylákať peniaze a ďalšie chcú ukradnúť tvoju identitu. Takže sa uisti, že tvoj počítač má nainštalovaný a pravidelne aktualizovaný antivírusový softvér.

9. Púšťanie domácich miláčikov príliš blízko k počítaču

cat-963931_1280

Ak si majiteľom domáceho miláčika, pravdepodobne si si všimol, že zvieratá chcú používať tvoj počítač ako vankúš. A ako by sme ich z toho mohli obviňovať? Počítač je pohodlný a je zdrojom tepla, no tento vzťah počítaču naozaj škodí. Dovnútra sa môže dostať srsť, chlpy a blokovať tak vetracie otvory alebo vnútorné ventilátory, čo spôsobí prehriatie počítača. Takže snaž sa svojich chlpáčov držať ďalej od počítača alebo ho nechávaj pravidelne a často čistiť.

10. Nereštartovanie počítača po nainštalovaní softévru

pexels-photo

Keď do svojho počítača nainštaluješ nový softvér, niekedy ťa požiada o reštart. Možno máš pocit, že je to strata času, ale táto požiadava nie je len rozmarom vývojárov. Niektoré aplikácie sa musia spustiť s počítačom, aby mohli fungovať správne, takže ich používanie bez počiatočného reštartovania môže viesť k nesprávnemu fungovaniu (ak vôbec).

Zdroj: BaMail / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov