Zaujímavosti

Toto je to najšťastnejšie a najroztomilejšie zvieratko na svete

zvieratko

videní: 2.0K

Je quokka skutočne šťastný?

No, určite to tak vyzerá – aj keď odborníci pripúšťajú, že „úsmevy“ quokka môžu mať viac spoločného so štruktúrou tváre, než s tým, ako sa skutočne cítia. Ten rozkošný quokka úsmev „je skutočne len ich odpočinkovou tvárou,“ pripúšťa Hollis. Ústa quokky sú tvarované tak, aby vždy vyzerali, že sa usmievajú. A keď quokka vyplazuje jazyk pri úsmeve? V skutočnosti sa len snažia ochladiť. Napriek tomu, hovorí Hollis, “vyzerajú tiež celkom šťastne, keď ich hladia turisti, takže možno sú skutočne šťastní!”

Je toto zvieratko priateľské?

Určite. „Tieto zvieratká na ostrove Rottnest sú veľmi priateľské a zvedavé, pretože sú zvyknuté na ľudí a necítia sa ohrozené,“ hovorí Hollis. “Sú nežní a priskočia k tebe, aby ťa pozdravili.” Prirodzene zvedavé stvorenia sa dokonca niekedy sami objavia na turistických selfie, pretože ich zaujal fotoaparát. Keďže na ostrove Rottnest nie sú žiadni prirodzení predátori, zvieratká sa cítia bezpečne, keď sa môžu stretávať s ľuďmi, ako chcú.

 

 

 

 

Môžete chovať toto zvieratko ako domáceho maznáčika?

Určite nie. “Quokky sú chráneným druhom,” hovorí Hollis. Kedysi hojné na austrálskej pevnine boli quokky v 20. storočí takmer vyhynuté a vyhubené predátormi, ako sú dingo a líšky. (Nedostatok predátorov na Rottnest je to, čo zabránilo vymretiu tamojších zvieratiek tohto druhu.) Quokka je v súčasnosti uvedená ako ohrozený druh. Nachádza sa na Červenom zozname ohrozených druhov Medzinárodnej únie na ochranu prírody (IUCN) s populáciou približne 15 000 na celom svete. , vrátane viac ako 12 000 ks na ostrove Rottnest. Zdá sa však, že vďaka úsiliu o ochranu ich počet opäť stúpa.

Ktoré iné zvieratá sa vždy zdajú šťastné?

Ak sú quokky najšťastnejšie zvieratá na svete, človek sa nemôže ubrániť nasledujúcej otázke. Aké by mohlo byť druhé najšťastnejšie zvieratko na svete. Žiaľ, nebol vykonaný žiadny rozsiahly výskum tejto otázky, ale zistilo sa, že veľa iných druhov má radosť zo sveta okolo nich.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov