Zaujímavosti

Toto je to najšťastnejšie a najroztomilejšie zvieratko na svete

zvieratko

videní: 2.0K

Najrozkošnejšie stvorenie na zemi je podľa všetkého toto roztomilé zvieratko. Pochádza zo vzdialenej oblasti juhozápadnej Austrálie. Zistite, prečo bolo zvieratko označené za to najšťastnejšie na svete.

V ríši zvierat nie je núdza o blaženosť. Mačky pradia. Kohúti kikiríkajú. Psy sa usmievajú a vrtia chvostom. Sakra, internet bol postavený na roztomilých a vtipných obrázkoch zvierat! Napriek tomu dokonca aj tí, ktorí milujú zaujímavé fakty a drobnosti o zvieratách, možno nepočuli o stvorení, ktoré bolo nazvané „najšťastnejšie zvieratko na svete“, možno preto, že tieto radostné chlpaté klbka možno nájsť iba v jednom malom regióne juhozápadnej Austrálie. Ale keď už uvidíte ich usmievavé tváre, skúste sa sami neusmievať.

 

 

Aké je najšťastnejšie zvieratko na svete?

Hoci na túto tému neexistuje žiadny formálny výskum, titul najšťastnejšieho zvieraťa na svete sa najčastejšie udeľuje bláznivo roztomilému – quokka. Vyskytujú sa výlučne v juhozápadnej Austrálii – a hlavne na odľahlom ostrove Rottnest v krajine – quokky sú malé vačkovce veľkosti mačiek, ktoré sú známe svojou zvedavou povahou a veselým výrazom tváre. „Vždy vyzerajú, akoby sa usmievali,“ hovorí Sally Hollis, riaditeľka firemnej angažovanosti neziskovej nadácie Rottnest Foundation, „takže sa o nich hovorí ako o ‚najšťastnejšom zvierati na svete‘.“

 

 

 

Zvyšovanie kvocientu roztomilosti: Tieto zvieratká majú plyšovú, šedo-hnedú kožušinu, čierne gombíkové nosy a okrúhle chlpaté uši, vďaka ktorým vyzerajú trochu ako plyšové hračky. Rovnako ako ich klokaní bratranci, aj oni sa pohybujú poskakovaním a skákaním a mamy quokky nosia svoje deti vo vrecku.

Zdá sa, že najstaršia zmienka o postavení quokky ako najšťastnejšieho zvieraťa na svete pochádza z roku 2013 v Huffington Post. Bol to však príspevok na Instagrame z roku 2019 od austrálskeho herca Chrisa Hemswortha, ktorý pózoval s úsmevom quokka, ktorý vytvoril množstvo selfie a zmenil tento druh na fenomén sociálnych médií.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov