TOP 10

15 faktov o Google, o ktorých drvivá väčšina ľudí nemá tušenie

Google

videní: 3.2K

11. Jedlo na každom kroku

Forbes

Podľa interného firemného pravidla spoločnosti nesmie byť žiadna kancelária vzdialená viac ako 150 stôp (takmer 46 metrov) od zdroja jedla. Výsledkom sú tak bufety doslova na každom kroku.

12. Google Mirror

Bestcommunionideas

Existuje zrkadlová verzia Google známa ako “Google Mirror”, ktorá zobrazuje všetko ako v zrkadle. Môže to znieť len ako zábavná a zbytočná verzia, no v skutočnosti má svoj veľmi prefíkaný význam. Poslúžila pri obchádzaní Great Firewall v Číne, ktorý zakázal webové stránky spoločnosti.

13. Pomoc s veľkými číslami

Pinterest

Veľké čísla môžu spôsobovať veľké problémy, ak je potrebné ich vysloviť nahlas. No aj pre tento prípad má Google riešenie. Stačí, ak veľké číslo napíšeš do googlu, za ním dáš znak pre rovná sa a napíšeš english. Výsledkom je fonetický zápis daného čísla. Funguje ale iba v anglickom jazyku.

14. Lego

Techrepublic

Prvý počítač spoločnosti Google, ktorý slúžil na úschovu dát, bol vyrobený zo stavebnice lego. Nevyzerá to zle, však? 🙂

15. Google bol na predaj v roku 1999

Mobygames

Spoločnosť Exite, ktorej vyhľadávač ponúkli za 1 milión dolárov, ponuku odmietla. Dnes si ale jej vedúci zamestnanci pravdepodobne bijú hlavu o stenu, keďže Google má v súčasnosti hodnotu 300 miliárd dolárov. Tomuto sa povie spraviť naozaj zlé rozhodnutie.

Spoločnosť Google sa stala oveľa viac než len vyhľadávacím nástrojom – prináša inovatívne nápady a skúša nové veci takmer denne. Je ťažké si predstaviť, čomu sa budú venovať v budúcnosti.

Zdroj: scoopwhoop / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov