TOP 10

15 faktov o Google, o ktorých drvivá väčšina ľudí nemá tušenie

Google

videní: 3.1K

Spoločnosť Google založili Larry Page a Sergey Brin počas PhD štúdia na Stanfordskej univerzite. Google ako taký bol formálne založený 4. septembra 1998 ako súkromná spoločnosť.

Spoločnosť Google vždy robila veci trochu inak. Dokazuje to aj tento rebríček 15 zaujímavých a svojim spôsobom fascinujúcich faktov, ktoré ostávajú v zákulisí megaúspešnej spoločnosti. Stavíme sa, že o väčšine z nich si nemal ani tušenie. My tiež nie. 🙂

1. Googol

Livescience

Názov “Google” je v skutočnosti odvodený z matematického pojmu “googol”, čo je v podstate jednotka, za ktorou nasleduje 100 núl.

2. Pôvodný názov vyhľadávača bol “Backrub”

Grabhouse

Musíme uznať, že nový názov je omnoho lepší. Ostáva nám len uvažovať, prečo práve Backrub…

3. Prírodné sekačky trávy

quiz35

Zamestnanci spoločnosti majú pri pohľade z okna, podľa vlastných slov, veľmi upokojujúci výhľad. Pred budovou sa totiž nachádzajú kozy, ktoré pravidelne “kosia” trávu.

4. Skúsim šťastie

Design4web

Niekedy populárna “fičurka” Skúsim šťastie sa dostáva do úzadia a v niektorých krajinách už nefunguje vôbec. Nahradila ju služba “Instant” – ide o automatické vyhľadávanie podľa toho, ako píšeš. Vyhľadávač teda rovno ukazuje všetky výsledky. Dôvod je prozaický – peniaze. Spoločnosť tvrdí, že tlačidlo “Skúsim šťastie” ju ročne pripravilo o 110 miliónov dolárov, pretože automaticky preskočilo všetky reklamy, ktoré sa vo vyhľadávači nachádzajú.

5. Netradičné pracovné inzeráty

Ibtimes

Na svojich potulkách internetom si už možno narazil na zaujímavé otázky, ktoré kladie pracovník oddelenia ľudských zdrojov záujemcovi o pozíciu v tejto megaspoločnosti. No možno ešte zaujímavejší je spôsobom, akým Google hľadá svojich budúcich zamestnancov. Spoločnosť používa webový nástroj s názvom foo.bar, ktorý funguje na základe toho, čo vyhľadáš online. Ak Google zistí, že si vyhľadával špecifické termíny, ako napríklad programovanie v Pythone, môže ti zobraziť pracovnú ponuku.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov