Foto

Sendvičový chlieb nie je chlieb a voda môže byť vlhšia!

chlieb

videní: 876

Sendvičový chlieb nie je úplne “pravý” chlieb, voda môže byť zároveň v bode varu a mrazu a banány sú bobule, ktoré rastú v tráve… Verte tomu alebo nie, ale spýtame sa vás: vedeli ste, že voda môže byť mokrejšia, ako je v prírode? Zistite to v tomto článku!

VÁŽNE NIE JE SENDVIČOVÝ CHLIEB PRAVÝ CHLIEB? TO DNES SPOLOČNE ZISTÍME

Žuvačky sú zvyčajne ružové, pretože také boli prvé komerčné žuvačky vyrobené v roku 1928. Ružová bola jednoducho jediná farba potravinárskeho farbiva, ktorá bola v továrňach k dispozícii. Prvá žuvačka vôbec sa však pravdepodobne objavila asi 9 000 rokov dozadu. Ľudia vtedy žuli brezový decht pre jeho liečivé vlastnosti – napríklad proti horúčke.

V skutočnosti v rôznych obdobiach ľudia žuli veľa vecí: napríklad starí Mayovia vyrábali žuvačky z čikle – látky vyrábanej z miazgy stromu sapodilla. Používali ju na zahnanie hladu a uhasenie smädu. V Severnej Amerike ľudia žuli živicu zo smrekovca, čo neskôr prevzali európski osadníci a v 40. rokoch 19. storočia prevzali a spravili z tohto zvyku komerčnú záležitosť.

Priečinok nemôžete pomenovať “CON” v žiadnej verzii systému Windows. To platí aj pre niektoré ďalšie kombinácie písmen, napríklad PRN, AUX, NUL a iné. Súvisí to so samotným operačným systémom: vytvára priečinky na ukladanie údajov v nich, a ak si vytvoríte vlastný s použitím niektorého z týchto názvov, systém to zmätie.

Ak zamiešate balíček kariet, aby ste získali všetky možné kombinácie, strávite miliardy a miliardy a miliardy rokov, aby ste sa dostali iba k tretine cesty.

Premýšľajte o tom: v bežnom balíčku je 52 kariet. A možný počet kombinácií bez opakovania je 8*10^67 (to je 1, a za ňou 67 núl). Aj keby ste karty zamiešali 100-krát za sekundu bez opakovania kombinácií, zaberie vám to niekoľko stoviek biliónov násobkov celkového veku vesmíru.

Ak zložíte jednoduchý list papiera 103-krát, získate hromadu hrubú 93 miliárd svetelných rokov, čo je viac ako veľkosť pozorovateľného vesmíru. Ak sa to však rozhodnete overiť na vlastnú päsť, nebudete schopní zložiť ho viac ako 12-krát – aj to by ste museli mať aj naozaj veľký hárok papiera, takmer kilometer dlhý. S bežným hárkom papiera na tlač by to bolo ešte menej: 7-krát.

 

 

V mnohých supermarketoch nájdete dve rôzne oddelenia chleba: chlieb a pečivo, v ktorých sú rôzne druhy chleba. Ľahší, hranatý a najčastejšie vopred nakrájaný druh sa nazýva biely panvicový chlieb alebo sendvičový chlieb, zatiaľ čo druhý je, no, jednoducho chlieb.

Rozdiel je v tom, že sendvičový chlieb sa vyrába špeciálne na to, aby sa naň dali natierať veci: má tvrdšiu štruktúru, ktorá umožňuje, aby sa plátok nerozpadol a nerozpadol, keď naň dáte napríklad arašidové maslo. Je tiež dostatočne mäkký, takže sa do sendviča môžete zahryznúť a nevytláčať obsah po stranách, čím by sa z vášho jedla stala obrovská kaša.

A napokon, biely panvicový chlieb vydrží dlhšie ako bežný chlieb, pretože obsahuje prísady, ktoré zachovávajú štruktúru chleba pokope približne týždeň, čo vám umožní vychutnať si váš chlieb dlhšie, zatiaľ čo tradičný druh chleba by pravdepodobne na druhý deň stuchol.

Existuje stav, pri ktorom voda môže byť vriaca aj mrznúca. Nazýva sa trojný bod a nastáva vtedy, keď všetky tri stavy látky – kvapalina, tuhá látka a para – existujú súčasne bez vzájomného ovplyvňovania. V prípade vody sa trojný bod vyskytuje len kúsok nad teplotou tuhnutia a pri atmosférickom tlaku 0,006 atmosféry.

Modrý vták, ktorého môžete vidieť na logu Twitteru, má oficiálny názov! Je to Larry Bird a tvorca sociálnej siete ho pomenoval podľa bývalého basketbalistu NBA Larryho Birda z tímu Boston Celtics.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov