Foto

Sendvičový chlieb nie je chlieb a voda môže byť vlhšia!

chlieb

videní: 897

 

Ak ste sa rozhodli ušetriť pár dolárov tým, že budete menej často nabíjať svoj smartfón, dovoľte nám, aby sme vás sklamali. Na nabíjanie mobilného telefónu spotrebujete nepatrné množstvo elektrickej energie. Preto maximálna suma, ktorú môžete ušetriť v priebehu roka, je menej ako 1 dolár.

Jeep je vlastne skratka: pôvodne sa nazýval G.P., teda vozidlo na všeobecné účely. Až oveľa neskôr sa z neho stala značka, ktorú poznáme dnes.

Banány majú zakrivený tvar, pretože sa otáčajú smerom k slnku. Mimochodom, tiež to nie sú stromy, ale tráva. Strapce rastú smerom nadol, ale samotný plod sa chce dostať k slnku, preto sa pri raste trochu zakrivuje.

Spandex, vlákno používané na výrobu športového oblečenia, dostalo svoj názov ako anagram slova “expanduje”.

Keby ste si mali pozrieť každé video na YouTube, museli by ste na to stráviť 1000 rokov. A potom ešte asi 1 000-krát viac, pretože dovtedy by sa objavili nové videá.

Asi viete, že paradajky sú technicky bobule, však? No, banány, papriky, melóny a baklažány tiež.

Na každom obale kozmetických výrobkov je malý symbol otvorenej nádobky. Nazýva sa PAO (doba po otvorení) a informuje vás o tom, ako dlho po otvorení môžete výrobok bezpečne používať. Na nádobke je zvyčajne uvedené číslo s písmenom “M”, ktoré znamená “mesiace”. Len sa uistite, že si presne pamätáte, kedy ste balenie otvorili, aby ste vedeli, kedy uplynuli 3, 6, 9 alebo koľkokoľvek uvedených mesiacov!

Jack (konektor na slúchadlá/reproduktory) má na sebe často niekoľko krúžkov, z ktorých každý predstavuje rôzne komponenty. Jeden krúžok je pre mono zvuk (zvuk je rovnaký aj z ľavej a pravej strany), dva sú pre stereo (zvuk nemusí byť rovnaký na oboch stranách) a tretí znamená, že vaše slúchadlá majú zabudovanú funkciu mikrofónu.

Ak chcete zistiť, či je vajce, ktoré ste uvarili, úplne uvarené, stačí ho roztočiť na stole. Ak sa vajce točí stabilne bez toho, aby sa okamžite prevrátilo, je hotové!

Namiesto starej dobrej vody hasiči hasia požiare “mokrou vodou”. Pridávajú do nej špeciálne zmáčadlá – chemické látky, ktoré znižujú povrchové napätie, ktoré má bežná voda. To pomáha látke nasiaknuť do predmetov a oveľa ľahšie sa všade šíriť.

Váš sprchový záves sa niekedy príliš prilepí, keď vojdete do sprchy a snažíte sa umyť. Podľa “efektu sprchového závesu” horúca voda znižuje tlak vzduchu za závesom. Vyšší, hustejší tlak mimo sprchy tlačí záves dovnútra, takže máte pocit, že vás sprchový záves chce dostať!

Ak sa bližšie pozriete na obyčajné vrece na odpadky, pravdepodobne si všimnete, že šev je naruby. V skutočnosti sa nepredpokladá, že by ste mali vrece zatriasť, aby ste ho otvorili. Vrecko musíte položiť nad odpadkový kôš ako klobúk a potom len zatlačiť stred vreca do koša. Týmto spôsobom skončí šev tam, kde má byť: vo vnútri.

Ak ste niekedy mali problémy s vyberaním čokoládových bonbónov z balenia, pozrite sa na tie malé dierky okolo nich. Sú tam preto, aby vám pomohli – ak zatlačíte na dierku hneď vedľa bonbónu, ľahko vyskočí.

Ďalší otvor v hornej časti umývadla má viacero skrytých funkcií. Po prvé, v prípade, že niekto zabudne zavrieť kohútik, voda nebude pretekať a kúpeľňa nebude zaplavená. Po druhé, vďaka tomuto otvoru voda odteká rýchlejšie, pretože poskytuje únik vzduchu, ktorý pomáha vode stekať dolu.

Mnohé šálky a hrnčeky majú na dne zámerne malé drážky. Sú určené pre myčky. Drážky umožňujú vode prúdiť a nerozlievať sa po nohách, keď šálku vyberáte. Tieto drážky tiež umožňujú prúdenie vzduchu, takže šálka nepraskne, ani keď je čaj vriaci!

Pozrite sa bližšie na tú kovovú dosku v prednej časti zošívačky, známu ako kovadlina! Otočte zošívačku hore nohami a otočte kovadlinku opačným smerom. V podstate zmeníte nastavenie zošívačky na “dočasné”. V tomto režime môžete zošívať hárky bez väčšej razancie, takže ich neskôr môžete od seba ľahko oddeliť.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov