Tipy a triky

Bežné jedlá, ktoré môžu uškodiť tvojmu domácemu miláčikovi


videní: 955

4. Arašidové maslo

Domáce zvieratá, ktorých sa to týka: mačky a psy

Pre niektoré psy je arašidové maslo ako droga. Niektorí výrobcovia však do tohto produktu pridávajú xylitol , ktorý je pre domáce zvieratá toxický. Xylitol je sladidlo, ktoré sa používa namiesto cukru, pretože má nižšie kalórie. Xylitol môže u domácich miláčikov spôsobiť nízku hladinu cukru v krvi a zlyhanie pečene.

Riešenie :

Skontroluj zloženie na pohári arašidového masla, aj keď nemá xylitol, buď opatrný a nedávaj tento produkt svojmu miláčikovi každý deň, pretože príliš veľa cukru môže viesť k obezite.

5. Kysnuté cesto

Domáce zvieratá, ktorých sa to týka: psy

Surové cesto obsahujúce kvasnice môže u psov spôsobiť otravu. Cesto sa môže zväčšiť v žalúdku psa a spôsobiť brušnú distenziu. Ako kvasnice kvasia, krvný etanol môže stúpať na toxickú úroveň. Kvasnicové bunky budú produkovať etanol, čo vedie k nedostatku koordinácie a zvracaniu.

Riešenie:

Najlepším riešením je nikdy nedať svojmu psovi šancu vyskúšať kysnuté cesto, ale v prípade, že k tomu dôjde bez tvojho súhlasu, vezmi psa k veterinárovi, aby si predišiel akýmkoľvek nežiaducim následkom.

6. Mlieko

Domáce zvieratá, ktorých sa to týka: mačky a psy

Nehovoríme o malých množstvách. Niekoľko polievkových lyžíc mlieka pre tvojho  psa je v poriadku. Avšak poskytnutie plnej misky mlieka svojmu miláčikovi môže viesť k hnačke, žalúdočnej nevoľnosti a zvracaniu. A nezabudni, že sú ako my a môžu neznášať laktózu – v skutočnosti majú takmer všetky mačky intoleranciu laktózy, preto je nebezpečné podávať im mliečne jedlá.

Riešenie:

Čistá voda je najlepšou tekutinou pre tvoje domáce zvieratá.

7. Surové mäso

Domáce zvieratá, ktorých sa to týka: mačky a psy

Diéty zo surových potravín pre domáce zvieratá sú kontroverzné. Na jednej strane je to dobrý zdroj bielkovín, na druhej strane obsahuje surové mäso baktérie, ktoré môžu poškodiť trávenie domáceho maznáčika. Niektoré kmene baktérií môžu viesť k rôznym chorobám. A niekedy obsahuje mäso malé kosti a tvoj kamarát by sa mohol dusiť.

Riešenie:

Vyberaj stravu podľa tipov tvojho veterinárneho lekára. Môže ti poradiť, aký druh mäsa je lepší pre zdravie tvojho domáceho maznáčika.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov