Tipy a triky

Tieto triky používajú zlodeji a nechcú, aby ste o nich vedeli

zlodeji

videní: 5.5K

Pravdepodobne ste už počuli, že keď sa vás rozhodnú navštíviť zlodeji, začnú tým, že si váš domov označkujú. To znamená, že sledujú majiteľov nehnuteľnosti a získavajú tak informácie napríklad o ich bežnej dennej rutine. 

Zlodeji používajú na získavanie informácií jednoduché triky, napríklad obyčajnú sušienku položenú pod rohožou. Ak nabudúce budete počuť tiché praskanie pod podrážkou vašej topánky, mali by ste spozornieť. Je vysoká pravdepodobnosť, že sa ocitnete zoči-voči rozdrvenej sušienke. Ide o to, že ide o pomerne efektívny nástroj, ktorý zlodeji používajú na zistenie, či ste doma. S istotou tak vedia, či sa v dome niekto nachádza a ak sú trocha viac šikovnejší, dokážu tak odhaliť kompletný harmonogram majiteľov nehnuteľnosti.

 

 

Ak teda nie ste doma a sušienka pod rohožou ostane celá, je to jasný signál pre zlodejov, že majú zelenú a môžu sa vrhnúť do svojej práce. Takže ak nájdete nejaké maškrty pod rohožkou, je to dosť zlá správa – niekto sa zaujíma o váš dom alebo byt. Možno by bolo dobre upovedomiť políciu alebo prijať nejaké bezpečnostné opatrenia.

Trik so sušienkou je len jedným z mnohých trikov, ktoré používajú zlodeji. Ďalším znakom, ktorý vás môže upozorniť na skutočnosť, že vás sledujú, sú biele kamienky ponechané v blízkosti domu alebo na príjazdovej ceste. To znamená, že váš domov už navštívil zločinec a označil ho za dobrý objekt. Ďalším dôvodom, prečo zlodeji mohli nechať kamienky, je naznačiť, že váš dom zostáva cez deň prázdny.

Takže, ak idete po ulici a všimnete si USB flash disk, ktorý trčí z obrubníka alebo steny, nenechajte sa zmiasť. S najväčšou pravdepodobnosťou ste narazili na “Mŕtvu kvapku”. Napriek svojmu zlovestnému názvu ide o globálny umelecký projekt, ktorý si požičal niektoré triky zo sveta špiónov a špionáže. Veľa ľudí, ktorí o tomto projekte vedia, sa teší, že si môžu nasadiť čierne kabáty a tmavé slnečné okuliare a môžu si tak vymieňať dôverné informácie s ostatnými.

Ide o to, že pred mnohými desaťročiami mali špióni svoje vlastné spôsoby výmeny tajných materiálov. Keď sa špióni osobne stretli o “Živú kvapku”. To však bolo často mimoriadne nebezpečné. Preto bol vynájdený systém “mŕtvej kvapky”. V tomto prípade niektoré voľné tehly v stene v uličke skrývali dôležité dokumenty, ktoré bolo potrebné neskôr vyzdvihnúť.

 

 

V súčasnosti je na celom svete viac ako jeden a pol tisíc mŕtvych kvapiek. A nahromadené údaje na týchto flash diskoch zaberajú až 10 terabajtov! Na mŕtvu kvapku môžete naraziť na ktoromkoľvek kontinente, ktorý navštívite (okrem Antarktídy, možno preto, že tam nie je toľko múrov?!). Takže ak nejaký nájdete, čo s ním urobíte?

Po prvé, neodporúča sa pripojiť k počítaču náhodne nájdené USB flash disky! Nikdy neviete, aké vírusy tam na vás čakajú a tešia sa, až zničia obsah vášho pevného disku. A hoci riziko je súčasťou hry, nepreháňajte to! Ak ste si na 100 percent istí, že chcete hrať, zabezpečte si počítač tak dobre, ako môžete (alebo ešte lepšie).

Po druhé, nemôžete ani uhádnuť, aké informácie na vás budú čakať na tomto flash disku. Videá, fotografie alebo textové súbory si môže stiahnuť ktokoľvek a to už viedlo k niekoľkým problémom.

Takéto prípady sú v Austrálii čoraz častejšie. Polícia varuje ľudí, že hackeri vymysleli novú taktiku. USB flash disk si nájdete v poštovej schránke. Ľudia nedokážu bojovať s nevysvetliteľnou túžbou skontrolovať obsah tajomného daru. Výsledkom je, že takmer polovica USB kľúčov doručených poštou je pripojená k ich osobným počítačom. Potom ľudia začnú mať vážne problémy so svojimi notebookmi a počítačmi.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov