Foto

Najrýchlejšie rekordy sveta, ktoré sú naozaj rýchle!

rekordy

videní: 1.9K

Najrýchlejšia horská dráha – Formula Rossa

Rýchlosť je pri horských dráhach kľúčovým faktorom, pretože pri tejto aktivite prináša strach a zábavu. Pre ľudí, ktorí chcú zažiť dokonalý zážitok na horskej dráhe, môže byť Formula Rossa tou správnou jazdou. Táto horská dráha sa pohybuje rýchlosťou 239 km/h (149 mph) a vďaka zotrvačnosti vás udrží v sedadle.

Najrýchlejšie suchozemské zviera – gepard

Gepardy sú známe svojou rýchlosťou a nebezpečnosťou ako vrcholoví predátori. Táto rýchlosť zohráva úlohu v ich evolúcii, pretože im pomáha prežiť nebezpečné situácie v africkej prírode. Keďže sú gepardy pružné, ľahké a rýchlo mysliace, je známe, že rýchlosť 96,5606 km/h (60 mph) dosiahnu len za pár sekúnd.

Najrýchlejšie prežitá autonehoda – 981 kilometrov za hodinu

Pri pokuse o prekonanie svetových rekordov sa stáva nehoda a my môžeme len dúfať, že nám zostanú len minimálne škrabance. Art Arfons pri jazde v aute Green Monster išiel rýchlosťou 981,7 km/h (610 mph), keď havaroval a našťastie z tohto utrpenia vyviazol živý a zdravý.

Prekvapujúce je, že nielenže Afrons prežil, ale vyviazol len s menšími popáleninami a modrinami. Vzhľadom na to, že väčšina testov bezpečnosti moderných vozidiel sa vykonáva pri rýchlostiach 50 – 65 km/h, aby sa získal prístup k bezpečnosti v automobiloch, ktoré sú povolené na cestách, je prežitie vo viac ako 15-násobne vyššej rýchlosti takmer neskutočné.

Zdroj: boredpanda / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov