Foto

Najrýchlejšie rekordy sveta, ktoré sú naozaj rýchle!

rekordy

videní: 1.9K

Najrýchlejšia hypotetická častica – tachyón

Teoreticky svetlo nie je najrýchlejšia vec na svete a jeho miesto by mohol zaujať tachyón, hypotetická častica. Ak táto častica skutočne existuje, znamenalo by to, že by sme mohli vysielať signály, ktoré prekonávajú rýchlosť samotného svetla. Fyzici tvrdia, že táto častica by sa pri strate energie zrýchľovala a bolo by ťažké ju zastaviť.

Najrýchlejšia automobilová pretekárka – Jessi Combs

Vo svete pretekárok má meno Jessi Combs vysoké postavenie, najmä keď sa hovorí o svetových rekordoch. V roku 2013 Combs prekonala 48 rokov starý rekord, keď vo vozidle so štyrmi kolesami dosiahla rýchlosť 632,40 km/h (392,954 mph). Combs dosiahla rýchlosť 841,338 km/h (522,783 mph)

 

Najrýchlejší vták – sokol sťahovavý

Pri prežití v divočine je rýchlosť kľúčom, ktorý oddeľuje korisť od vrcholových predátorov. Sokol sťahovavý sa z oblohy vrhá na svoju korisť rýchlosťou až 389 km/h (242 mph). S touto rýchlosťou je tento vták najrýchlejší spomedzi ostatných vtákov a iných zvierat, vrátane gepardov.

Najrýchlejší muž – Usain Bolt

Beh – tejto činnosti sa z času na čas venujeme, ale niektorí z nás sú lepší a dokážu behať pomerne rýchlo. Usain Bolt – je memorovaný a chválený – je najrýchlejší žijúci muž a má zoznam ocenení, ktoré to dokazujú. Napríklad v roku 2009 dokázal zabehnúť 100 m len za 9,58 sekundy a na olympijských hrách v rokoch 2012 a 2016 dosiahol trojnásobný triumf.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov