Foto

Najrýchlejšie rekordy sveta, ktoré sú naozaj rýchle!

rekordy

videní: 1.9K

Svetlo nie je jediná najrýchlejšia vec na svete, ktorá má toto označenie. Na svete je veľa vecí, ktoré sú rýchle a držia rôzne svetové rekordy. Od strojov vyrobených človekom až po Eminema, ktorý drží rekord ako najrýchlejší raper – ani rýchlosť svetla nemá nič proti nim.

Keď niečo preletí okolo, je to rýchle. Je však dôležité určiť, o aký druh objektu ide – či je to človekom vytvorený alebo prírodný – a kde sa to približuje – na Zemi alebo vo vesmíre. Ak sa pozriete na najrýchlejší objekt vytvorený človekom, potom by to bola Parkerova sonda Solar Probe spoločnosti NASA. Pohybuje sa vesmírom dostatočne rýchlo na to, aby si vyslúžila zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Ak sa pozrieme späť a na ľudí, Eminem – človek, mýtus, legenda – je najrýchlejší človek na svete, čo sa týka rapu.

Najrýchlejšia žena – Florence Griffith-Joyner

Usain Bolt nie je jediný, kto dokáže bežať rýchlo v krátkom čase. Florence Griffith-Joyner – americká atlétka – je držiteľkou niekoľkých rekordov v bežeckom športe a je považovaná za najrýchlejšiu ženu. Predtým, ako na olympijských hrách v roku 1988 získala niekoľko zlatých medailí, vytvorila v predstihu nový svetový rekord v behu na 100 m.

Najrýchlejší raper – Eminem

Eminem síce nebeží rýchlo, ale určite rád hovorí rýchlo, najmä keď má spievať. S priemerom 7,5 slov za sekundu dosiahol Eminem tento výkon so svojím singlom Godzilla, ktorý sa v roku 2020 stal číslom 1. Len v 30-sekundovom úseku povedal Eminem 225 slov.

Najrýchlejšie tornádo – Tri-State Tornado z roku 1925

Keď ide o najrýchlejšie tornádo, ľudia počítajú buď jeho rýchlosť vpred, alebo hybnosť, ktorú dosahuje samotný vietor. Mnohí ľudia by sa zhodli na tom, že najrýchlejším tornádom bolo Tri-State Tornado z roku 1925, pričom sa berie do úvahy rýchlosť vpred. Toto tornádo s rýchlosťou F-5 dosiahlo rýchlosť 117 km/h (73 mph) a patrí k najsmrteľnejším v histórii.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov