Tipy a triky

Tipy na aktivity pre deti, ktoré zostávajú dva týždne doma


videní: 2.2K

Štát vo štvrtok vyhlásil, že všetky školské zariadenia zostávajú od pondelka na 14 dní zatvorené. Toto preventívne opatrenie je, samozrejme, na mieste. Čo však deti, ktoré sa doma začnú po chvíli nudiť? Prinášame ti niekoľko tipov na zaujímavé aktivity, ktoré môžete spolu robiť s najmenšími deťmi. 

Maľuj, kresli, vyfarbuj

Možno to znieť ako samozrejmosť. Prvé, po čom zvyknú siahnuť rodičia, keď potrebujú zabaviť svoje deti, sú farbičky. Avšak, ak zapojíš kreatívne myslenie, s farbami sa dá zažiť omnoho viac zábavy. Zásob svoju domácnosť detskými temperkami, vodovkami a dovoľ svojim deťom popustiť uzdu fantázii. Maľujte spolu rukami, nohami, otláčajte rôzne predmety. Skúste tiež maľovanie na textil a vytvorte si rodinné dresy. Na takéto hobby textilné maľovanie postačia aj obyčajné akrylové farby, ktoré po uschnutí zafixuj cez papier na pečenie pomocou žehličky. Alebo si s deťmi vytlač na domácej tlačiarni omaľovánky od výmyslu sveta, pokojne aj edukačné.

Deti milujú bunkre

Akákoľvek aktivita je omnoho zaujímavejšia, keď sa vykonáva v tajomnom detskom svete – v bunkri. Určite si aj ty ako dieťa miloval tento kúzelný svet, v ktorom bolo všetko možné. Stačí pár stoličiek alebo kreslá a veľká deka. Hneď majú deti na pár hodín postarané o zábavu.

Čítajte si spolu

Toto je ideálny čas, aby si našiel lásku ku knihám a pestoval ju aj u svojich detí. Pohodlne sa spolu usaďte a zaveď deti do čarovného sveta rozprávok. Pohľadaj doma svoje rozprávkové knižky z detstva, porozprávaj im príbehy. Takéto spoločné popoludnie je na nezaplatenie.

deti

Appky

Áno, áno, všade tie internety. Nie každý je stotožnený s tým, aby malé deti dokázali ovládať smartfóny a hrať na nich rôzne hry. ALE… Ver, či nie, existujú aj naozaj poučné hry a appky pre deti, ktoré rozvíjajú ich kreativitu, fantáziu a logické myslenie. A navyše ich na dlhšiu chvíľu zabavia. Stačí len nájsť tu správnu.

Fotografie

Keď ste dlho doma, prichádza ideálny čas na prezeranie si rodinných albumov. Ku každej fotografii sa určite viaže pútavý príbeh, ktorý si tvoje deti s radosťou vypočujú. Takéto „rozprávky“ nenájdu totiž v žiadnej knihe, píše ich sám život.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov