Zaujímavosti

Mesačné mestá: Konšpirácie a fakty 1. časť

Mesačné mestá

videní: 3.1K

Hlavnými teóriami, ktorými sa vysvetľuje existencia ľudstva, je na jednej strane tá, ktorá pochádza z religiózneho pojmu stvorenia sveta, a na druhej strane tá, ktorá vychádza z vedeckého myslenia, napríklad z procesu evolúcie. Na celom svete však získava u mnohých ľudí na popularite aj tretia teória. Jej zástancovia čakajú na výsledky ďalšieho výskumu vesmíru a technologický pokrok, ktorý ju má dokázať. Títo ľudia veria, že život v skutočnosti vznikol na inej planéte a existuje omnoho dlhšie, než si myslíme.

V roku 1976 bola objavená tzv. „tvár na Marse“ – zrejme geologický útvar, ktorý má rysy ľudskej tváre. Mnoho ľudí ho nadšene aklamovalo a zaujímavý objav podnietil rozsiahly výskum možností mimozemského života v rámci našej slnečnej sústavy. Nadšenci sa okamžite začali venovať skúmaniu obrazcov na povrchu Marsu, iní zasa preniesli záujem do inej časti slnečnej sústavy. Podobne úžasné objavy však neočakávali.

Vedci ako Richard Hoagland, americký astronóm a priekopník takéhoto výskumu, sa rozhodol zamerať svoju pozornosť na Mesiac. Pri podrobnej prehliadke fotografií jeho povrchu objavil viacero zvláštností a usúdil, že ich oficiálna veda prehliadla. Na niektorých snímkoch Mesiaca sú viditeľné útvary, ktorých prírodný pôvod budí veľké pochybnosti.

Ako prvé si pozornosť získali dva krátery Triesneckerov a Ukertov. Boli vytvorené pred mnohými rokmi dopadom meteoritov. V Ukertovom kráteri vieme rozoznať obrazec rovnostranného trojuholníka, ktorý patrí k základom deskriptívnej geometrie a je takmer nemožné predpokladať, že mohol vzniknúť prirodzenou cestou. Jeho strany sú dlhé 26 kilometrov a pri splne je zo Zeme viditeľný malým ďalekohľadom. Pozoruhodný objav na astronómov zapôsobil do takej miery, že začali existujúce snímky skúmať v snahe nájsť ďalšie anomálie.

Mnoho ľuďom stačil ako dôkaz existencie inteligentnej formy života práve geometrický pravidelný útvar. Ak by sa vtedy objavil ďalší dôkaz, možno by zdôvodnil veľké pátranie po obyvateľoch Mesiaca. Preto sa v skúmaní povrchu Mesiaca pokračovalo. Skúmala sa predovšetkým oblasť „Sinus medii“ o ktorej si povieme viac v druhej časti článku.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov