TOP 10

Posledné slová celebrít: Čo povedal pred smrťou Jobs, Hendrix či Mozart?

posledné slová

videní: 21.3K

Vraví sa, že pred smrťou ti prebehne pred očami celý život. Všetko dobré aj zlé, čo si spravil. Všetky výnimočné momenty a chvíle. Možno práve posledné slová budú mať omnoho väčšiu váhu ako tie miliardy prázdnych viet, ktoré si vypovedal počas celého života.

Či už vieš, že sa blíži koniec, alebo to netušíš, posledné slová pred smrťou bývajú mrazivé. Mrazí aj zo slov, ktoré pred svojim skonom povedali alebo napísali známe osobnosti.

1. Jimi Hendrix

Bol to fenomenálny americký blues rockový hudobník, gitarista, spevák a skladateľ. Jeho matka bola čistokrvná indiánka z kmeňa Cherokee a otec bol černoch. Je považovaný za hudobnú ikonu. Zomrel vo veku 27 rokov. Predávkovanie liekmi bolo vraj neúmyselné. Pri jeho mŕtvom tele sa našla báseň, ktorej posledné verše zneli: “Príbeh života je rýchlejší ako mrknutie očí, príbeh lásky je ahoj a dovidenia, až kým sa znova nezídeme.”

posledné slová

2. Bob Marley

Bol jamajský spevák-skladateľ a hudobník známy svojimi typickými reggae nahrávkami. V júli 1977 si pri svojej obľúbenej hre, futbale, zranil palec. Po vyšetrení mu objavili akrolentiginózny melanóm. Marley odmietol amputáciu, pretože rastafariáni veria, že telo musí byť “celok”. Rakovina zasiahla Marleyho mozog, pľúca, pečeň a žalúdok. Zomrel ako 36-ročný. Jeho posledné slová boli : “Za peniaze si život nekúpiš.”

posledné slová

3. Wolfgang Amadeus Mozart

Bol hudobný skladateľ z obdobia klasicizmu. Na jeseň v roku 1791 sa Mozart nakazil infekčnou chorobou a 5. decembra zomrel. Jeho posledné dielo je Requiem d-mol. Existujú špekulácie, podľa ktorých bol otrávený a ako nepohodlný odstránený; tie však neboli potvrdené. Na smrteľnej posteli vyriekol posledné slová: “Chuť smrti mám na perách, cítim niečo, čo nie je z tohto sveta.”

Mozart

 

4. Ernest Hemingway

Bol americký spisovateľ, nositeľ Nobelovej a Pulitzerovej ceny. Je považovaný za jedného z najdôležitejších autorov amerického realizmu. Bol novinárom a vojnovým korešpondentom. Ráno 2. júla 1961 vstal Hemingway skoro ráno, vzal si brokovnicu, vyšiel hore schodmi na miesto blízko vchodu a strelil sa do hlavy. Bolo to niečo vyše dvoch týždňov do jeho 62. narodenín. Posledné slová venoval večer pred smrťou manželke : “Dobrú noc, miláčik.”

posledné slová

5. Pablo Picasso

Neopakovateľný talent, umelec, výtvarník a maliar. Zomrel v úctyhodnom veku 91 rokov. Mal štyri deti s troma ženami a za sebou búrlivý život. Posledné, čo povedal, bolo: “Pite na mňa, pite na moje zdravie, ja už viac piť nebudem môcť.”

posledné slová

6. Kurt Cobain

Bol spoluzakladateľom a frontmanom skupiny Nirvana a jednou z najväčších grungeových hviezd 90. rokov 20. storočia. Kurt spáchal 5. apríla samovraždu. Až po troch dňoch ho našiel elektrikár, ktorý prišiel namontovať alarm. Vedľa Kurtovho tela ležal list na rozlúčku, bol adresovaný Courtney a malej Frances Bean, list bol zakončený slovami „Milujem vás, milujem vás“. Okrem toho v liste bol aj citát: “Radšej zhorieť ako vyhasnúť.”

posledné slová

7. Winston Churchill 

Bol britský politik, premiér Spojeného kráľovstva v rokoch, tiež spisovateľ, historik, žurnalista, vojak a zákonodarca. Je považovaný za jedného z najvýznamnejších štátnikov 20. storočia. Predtým, ako upadol do kómy a následne zomrel, povedal: “Som z toho všetkého znudený.”

posledné slová

 

8. Elvis Presley

Bol americký spevák a herec. Patrí medzi kultúrne ikony a je považovaný za „Kráľa Rock and Rollu“. Posledné slová venoval svojej snúbenici predtým, ako odišiel do kúpelne, kde ho našli mŕtveho ležať na podlahe. Snúbenica mu povedala, aby tam nezaspal. On jej odvetil: “Okey, nezaspím.”

posledné slová

 

9. Frank Sinatra

Bol americký spevák a herec, jedna z najväčších hudobných hviezd 20. storočia. Jeho život sprevádzali obvinenia a škandály. Frank Sinatra zomrel vo veku 82 na infarkt v Los Angeles. Jeho posledné slová boli: “Strácam…”

posledné slová

 

10. Steve Jobs

Bol spoluzakladateľom Apple a jednou z vedúcich osobností počítačového priemyslu. Jobsovi bol v roku 2003 diagnostikovaný neuroendokrinný nádor pankreasu a zomrel na zástavu srdca vzťahujúcu sa k nádoru 5. októbra v roku 2011. V posledných chvíľach života vyzeral, akoby objavil niečo neskutočné. Hovoril len: “OH WOW. OH WOW. OH WOW.”

posledné slová

Zdroj: BoredPanda topdesat | wikipedia

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov