Foto

ZOO zamestnankyňa odhalila bláznivé fakty o zvieratách

zoo

videní: 5.6K

Osobný sprievodca v ZOO je zamestnanec, ktorý sa stará o to, aby mali návštevníci čo najlepšie informácie o zvieratách, ktoré v areáli žijú. Takáto zamestnankyňa Columbus Zoo a Aquarium odhalila najzaujímavejšie fakty o zvieratách, pri ktorých sa ti zastaví myseľ!

Vedel si, že pätina všetkých známych druhov cicavcov sú netopiere? Alebo že klokany chodia zvláštne, pretože nedokážu pohybovať jednou nohou nezávisle od druhej?

Sprievodkyňa v Columbus ZOO vysvetľuje: “Sme tu, aby sme odpovedali na otázky týkajúce sa zvierat, rozprávali sa s hosťami o mnohých ochranárskych projektoch zoologickej záhrady a pomáhali im akýmkoľvek spôsobom – niekedy len tým, že sme im pomohli nájsť toaletu!” Okrem toho vedia mená a vek všetkých zvierat, ktoré sa v zariadení nachádzajú. Napriek tomu svoju prácu milujú. “Moja práca je jednou z najlepších vecí v mojom živote. Je to o zdieľaní informácií s hosťami. Pomáham im, aby mali v našej zoologickej záhrade skvelý zážitok.Na našu ZOO sme veľmi hrdí, pretože je to jedna z najlepších zoologických záhrad v krajine!”

Práca takýchto sprievodcov je namáhavá. Nemusia mať síce odborné vzdelanie, zúčastňujú sa však odborných školení, ktoré sú časovo náročné. “Náš tréning je dôkladný a stále sa učím nové veci. Máme týždenné vzdelávacie stretnutia. Sú plné debát a odborných prednášok.”

Teraz však už poďme k zvieratkám. Vedel si, že:

Pravda o Santových soboch

ZOO

Soby sú druhom jeleňa, ktorému rastú parohy. Staré parožie preto zhadzujú. Samci tak robia začiatkom decembra, samice na jar. Z toho vyplýva, že všetky Santové soby sú vlastne sobice.

 

Inteligentné slony

ZOO

Slony sú jednými z mála zvierat, ktoré dokážu prejsť zrkadlovým testom. Ide o test, pri ktorom slony rozoznajú svoj odraz. Slon vie, že v zrkadle je on a nie iné zviera, ako si to myslia napríklad psy či mačky. Keď slona označili na čele, začal si značku skúmať, čo naznačuje, že vedel, že sa pozerá na seba.

 

Kolená plameniakov

ZOO

Ľudia si často myslia, že kolená plameniakov sa ohýbajú opačným smerom. Sú však na omyle. To, čo vidíme ohýbať sa pri chôdzi plameniaka nie sú kolená, ale členky. Kolená má blízko pri tele a nie je ich vidno.

 

Klokanie deti

ZOO

Klokania matka môže mať súčasne 3 klokančatá v rôznom štádiu vývoja. Jedno embryo v lone, druhé klokanča vo vaku živý jednou bradavkou a klokanča na zemi, ktoré pije mlieko z druhej bradavky. Úžasné na tom je, že každá bradavka vytvára iný druh mlieka, ktorý potrebuje mláďa vo svojej fáze vývoja.

 

Reálna farba ľadového medveďa

ZOO

Srsť ľadového medveďa nie je biela, je priesvitná ako optické vlákna. Jeho pokožka je čierna.

 

Farba malých opičiek druhu Langur

ZOO

Aj keď dospelý jedinci tohto druhu opíc sú strieborno-šedé, ich mláďatá sú oranžové. Jasno oranžové ako pomaranče.

 

Naší najbližší genetickí príbuzní

ZOO

Bobonos je náš najbližší genetický príbuzný. Dokonca je nám viac podobný ako šimpanz či gorila. Nie je takmer vôbec agresívny, je matriarchálny a sex využíva na riešenie všetkých problémov. Akýkoľvek sex, hocikde a v akomkoľvek veku.

 

Hlučné korytnačky

ZOO

Korytnačky majú naozaj extrémne hlučný sex.

 

Žirafy v ZOO plné energie

ZOO

Žirafám stačí spať iba 1-2h denne.

Zdroj: BoredPanda topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov