TOP 10

Tragické úmrtia súvisiace so športom, ktoré šokovali svet

tragické úmrtia

videní: 908

Tragické úmrtia súvisiace so športom, ktoré šokovali svet: Hoci sa šport zvyčajne považuje za príjemný zdroj zábavy a fyzickej aktivity, je veľmi dôležité uvedomiť si, že môže viesť aj k nehodám, z ktorých niektoré môžu byť smrteľné, najmä počas súťaží s vysokou stávkou.

Príležitostne boli narušenia v oblasti športu vyvolané skupinami, ako je mafia, politické organizácie alebo skryté, agresívne frakcie v spoločnosti. Bez toho, aby sme prezradili príliš veľa a riskovali spoilery, uvádzame tragické úmrtia súvisiace so športom, ktoré ohromili svetovú verejnosť.

Tragické úmrtia súvisiace so športom, ktoré šokovali svet

Andrés Escobar

Vlastný gól Andrésa Escobara proti USA, hostiteľskej krajine majstrovstiev sveta 1994, znamenal koniec nádejí Kolumbie na postup do ďalšieho kola. Kolumbia odišla domov skôr a Escobara zavraždili pred nočným klubom dvaja muži, ktorí sa s ním pohádali kvôli jeho chybe v tomto zápase.

Jeden z vrahov bol členom mocného kolumbijského kartelu, čo mnohých ľudí presvedčilo, že Escobarova vražda mohla byť o niečo záhadnejšia, než si niektorí pôvodne mysleli.

Marc-Vivien Foé

V sedemdesiatej tretej minúte semifinálového zápasu Pohára konfederácií 2003 medzi Kamerunom a Francúzskom na Stade de Gerland v Lyone Foé nevinne bežal. Nikto na ihrisku ani v hľadisku nechápal, aký kritický je jeho stav, keď sa náhle zrútil na zem v stredovom kruhu. Lekársky a pomocný personál sa ho pokúšal oživiť priamo na ihrisku, potom ho na nosidlách preniesli do útrob štadióna, kde po mnohých neúspešných pokusoch lekárov o opätovné naštartovanie srdca naposledy vydýchol.

Presne takto v lete 2003 bola futbalová verejnosť na celom svete v priamom prenose svedkom smrti Marca-Viviena Foého, čo je možno jeden z najšokujúcejších momentov v histórii futbalu.

Ayrton Senna

Presne pred dvadsiatimi rokmi zahynul jeden z najväčších a najvýraznejších pretekárov v histórii automobilového športu, brazílska superhviezda Ayrton Senna, pri nehode, keď viedol Veľkú cenu San Marína 1994. Ide nepochybne o jedno z najšokujúcejších úmrtí v histórii akéhokoľvek športu a Senna zostáva dodnes najväčším a posledným jazdcom, ktorý zahynul na podujatí majstrovstiev sveta formuly 1.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov