TOP 10

Vynálezy, ktoré zmenili spôsob nášho života

vynálezy

videní: 939

Vynálezy, ktoré zmenili spôsob nášho života: Okolo nás je toľko vecí, ktoré považujeme za samozrejmé, ale umožňujú náš životný štýl. Dokázali by ste si napríklad predstaviť deň bez kontroly e-mailov na počítači alebo prechádzky bez mobilného telefónu?

Tieto vynálezy, ktoré zmenili náš spôsob života sú pre nás v dnešnej dobe nevyhnutné. Skúste si predstaviť, ako by to vyzeralo bez nich.

Vynálezy, ktoré zmenili spôsob nášho života

iPod

Pamätáte si na kazetový magnetofón Walkman? Zmestilo sa naň sotva 12 až 15 skladieb, kým neprišlo toto malé elegantné biele zariadenie, ktoré spôsobilo revolúciu v hudobnom priemysle. Má úžasnú pamäťovú kapacitu, pričom najväčší model dokáže pojať viac ako 30 000 skladieb! Nie je prekvapením, že iPod dosiahol astronomický počet predaných kusov (viac ako 110 miliónov kusov).

GPS

vynálezy

GPS alebo globálny systém určovania polohy bol vyvinutý v roku 1978 a bol vytvorený na určovanie presnej polohy s presnosťou na niekoľko metrov pomocou až 32 satelitov. Stal sa skvelým vynálezom pre prieskumníkov, záchranárov a pilotov, ale teraz aj pre bežných ľudí, ktorí majú vo svojich autách zariadenia s podporou GPS alebo dokonca aplikácie založené na GPS vo svojich smartfónoch.

Kreditná karta

Kreditné karty boli prvýkrát použité v 20. rokoch 20. storočia v USA, konkrétne na predaj pohonných hmôt rastúcemu počtu majiteľov automobilov. V súčasnosti sa kreditné karty používajú všade, od platieb za pohonné hmoty až po nakupovanie online, pretože umožňujú rýchle poskytnutie malých krátkodobých pôžičiek zákazníkovi, ktorý nemusí pred každou transakciou počítať zostatok.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov