Tipy a triky

Drvič odpadu: Veci, ktoré by ste doň nikdy nemali dávať

drvič odpadu

videní: 445

Odpadky

Keď už hovoríme o odpadkoch, treba to povedať oficiálne: Vieme, že sa to nazýva „drvič odpadu“. To však neznamená, že by ste do neho mali dávať všetok odpad. Porozprávajte sa s inštalatérom alebo údržbárom a boli by ste šokovaní, koľkokrát musia vyhrabávať papierové utierky, vrecká, obaly od sladkostí a banánové šupky, ktoré do likvidátora rozhodne nepatria.

Tekvica a vláknitá zelenina

Ak ste niekedy vydlabávali tekvicu na dušičky, viete, ako sa vám dlhé vlákna môžu zachytiť na ruke a naberačke, čím sa celá situácia zmení na lepkavú kašu. Vyhnite sa preneseniu tohto neporiadku do drviča tým, že tekvicové črevá vyhodíte do koša.

To isté platí pre zeleninu, ako je zeler a rebarbora. Dlhé, strnulé stonky hádžte rovno do koša, aby vlákna nespôsobili problém, ale s malými kúskami si nerobte starosti. Nakrájané vlákna sú dostatočne malé na to, aby nespôsobili problém.

Zemiakové šupky

Zemiakové šupky sú dostatočne tenké na to, aby prekĺzli cez výlevku a mohli sa zachytiť v odtoku. Tam môžu spôsobiť rovnaký problém ako vaječná blanka, fungujú ako malá rukavica, zadržiavajú iný odpad a vytvárajú upchatie.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov