Tipy a triky

Drvič odpadu: Veci, ktoré by ste doň nikdy nemali dávať

drvič odpadu

videní: 447

Ovsená kaša

Podobne ako cestoviny, aj ovsené vločky sú ďalšou hrozbou rozšírenia. Najmä neuvarené ovsené vločky sa pravdepodobne dostanú do odpadu nedotknuté, len aby sa zhromaždili a rozšírili. Ak budete mať šťastie, nakoniec vytečú do kanalizácie.

Orechy

Ak sa vám niekedy stane, že sa chystáte vysypať niekoľko hŕstok arašidov do drviča odpadu, zamyslite sa nad tým, ako sa vyrába arašidové maslo: Hrsť arašidov sa vhodí do mlynčeka, kde sa roztočí a rozdrví na lepkavú, hustú pastu.

Cibuľové šupky

Väčšina cibuľového odpadu nakrájaného na kúsky, kocky alebo kúsky by nemala byť pre vašu likvidáciu problémom. Problém nastáva s tenkou blanou, ktorá sa nachádza tesne pod suchou, najvrchnejšou vonkajšou vrstvou cibule. Táto tenká, vlhká vrstva sa často odstráni pred nakrájaním cibule a vyhodí sa do odpadu.

Táto vrstva je však taká tenká, že môže prejsť cez drvič odpadu, minúť lopatky a skončiť zakliesnená v odtoku, kde zachytí ďalšie predmety a drží ich na mieste. Našťastie je pomerne jednoduché tomuto problému predísť. Najtenšiu vonkajšiu vrstvu jednoducho vyhoďte do koša alebo ju pred vhodením do drviča rozrežte. Je to pár sekúnd práce, ktoré vám môžu ušetriť hodiny práce alebo drahú návštevu inštalatéra.

Vaječné škrupinky

Možno ste počuli, že je dobré hádzať vaječné škrupiny do drviča odpadu. Ide o to, že škrupiny nejakým spôsobom nabrúsia čepele namontované na stene drviča. Ťažko povedať, kde sa táto teória vzala, ale ak sa nad tým pozastavíte, kedy ste naposledy videli niekoho, kto by kartónom vajec brúsil nože a čepele kosačky?

Aj keď vajíčka nožom na drviči odpadu veľmi nepomôžu, aspoň samotné škrupiny ich nepoškodia. Keď však nabudúce rozbijete vajce, pozorne sa pozrite na škrupinu. Na vnútornej strane škrupiny uvidíte tenkú membránu, ktorá sa môže (podobne ako táto tenká membrána cibule) uvoľniť a uviaznuť v odtoku alebo okolo obežného kolesa (rotor, ktorý vrhá odpad proti lopatkám namontovaným na stene).

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov