Luxusný život

15 spôsobov, ako ušetriť peniaze a stále si užívať život

peniaze

videní: 462

10. Knižnica je váš priateľ

Náklady na nové knihy vás môžu zruinovať. Na začiatok je skvelou alternatívou vaša mestská knižnica. Ďalej existujú rôzne bazáre prípadne existujú aj skupiny ľudí, ktorí sa s vami radi knihy vymenia.

9. Zrušte odber e-mailov

Rozpočet máte stanovený a všetko ide podľa plánu. Zrazu vám príde email – 50% zľava na vašu obľúbenú vec. Nekúpiť túto vec by bolo veľmi ťažké a to aj napriek tomu, že sa zníži váš rozpočet. Odstráňte pokušenie zrušením odberu noviniek. Nebude váš to lákať. Pokiaľ ide o životne nevyhnutnú vec, tak 50% zľava je naozaj skvelá. Vždy si však treba overiť, či aj v skutočnosti ide o zľavu.

8. Naplánujte si jedlo na každý týždeň a držte sa ho

Posaďte sa  k dobrému jedlu, vezmite si zápisník a začnite plánovať. Premyslite si tak, čo si chcete pripraviť jesť na ďalší týždeň. Urobte si zoznam toho, čo vám chýba a potom sa tohto zoznamu držte! A prečo je dôležité pri tomto úkone jesť? Pretože hladný človek si kúpi naozaj všetko – aj to čo nepotrebuje.

7. Preskúmajte nadchádzajúce mesiace

Takže budúci mesiac je 5 narodeninových osláv a svadba, na ktorú potrebujete darček a oblečenie. No okrem toho, že je to vzrušujúce alebo ohromujúce, tiež to znamená, že rozpočet na ďalší mesiac bude trochu vyšší. Opýtajte sa sami seba, aké veľké oslavy a veci prichádzajú a podľa toho sa prispôsobte. Začnite si peniaze na tento mesiac odkladať skôr. Všetko je to o plánovaní.

6. Skontrolujte svoje výdavky na poistky

Kedy ste si naposledy overili svoju poistku? Nielen pre vaše auto, ale aj pre váš doma a vaše zdravie? Poistné ponuky sa neustále upravujú a vy tak môžete platiť za niečo, čo je u niekoho iného lacnejšie. Možno zmena neprinesie veľkú úsporu ale nezabúdajte – euro k euru.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov