TOP 10

10 vecí, ktoré sa stanú s ľudským telom po smrti

po smrti

videní: 1.0K

4. Budeš stonať

the-depleted-state-of-1088745_1280

Možno tomu neveríš, ale po smrti budeš vydávať zvuk, ktorý bude pripomínať jasne počuteľné stonanie. Keď zomriete, vzduch a iné plyny začnú z tvojho tela unikať. Ak niektorý z týchto plynov prejde cez hlasivky, môže spôsobiť stonanie. Dokážeš si predstaviť, že ako patológ skúmaš mŕtve telo, keď z ničoho nič začuješ stonanie? Brrr.

5. Ak si muž, môžeš mať erekciu

 food-vegetables-cucumbers

Keď zomrieš, tvoje srdce prestane pumpovať krv. Tá sa potom usadí v najnižšom bode tvojho tela. Ak si muž a v čase smrti ležíš tvárou nadol, zvyčajne to bude tvoj penis. Takto vzniká postmortálna erekcia. Môže dokonca dôjsť k unikaniu tekutiny. Nie je to ale ejakulát.

 

6. Tehotná žena môže porodiť aj po smrti

pregnant-422982_1280

Ak tehotná žena zomrie, jej telo môže pôrodiť dieťa aj post mortem. Aj keď je to extrémne zriedkavé, ak sú prítomné správne faktory, vytvorenie intraabdominálnych plynov môže vytlačiť plod cez uvoľnený vaginálny otvor.

7. Po čase z teba nezostanú ani kosti

skull-476740_1280

Väčšina ľudí si myslí, že hoci sa telo po pomerne krátkom čase rozloží, kosti sú večné, pokiaľ nie sú rozdrvené. Nuž, nie je to celkom pravda. Aj kosti sa rozpadajú, no len veľmi pomaly. Tafonómia je veda zaoberajúca sa tým, čo sa stane s pozostatkami tvora a poskytuje naozaj dôležité poznatky pre archeológov a antropológov. Niekedy sa však kosti nerozložia, ale skamenejú.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov