Tipy a triky

Zlozvyky reči tela, ktorých by si sa mal zbaviť!

zlozvyky

videní: 694

Nie vždy si všímame, čo robíme s nohami, rukami alebo výrazom tváre, zatiaľ čo sme v spoločnosti. Možno nás ani nenapadlo, že tieto veci sú dôležité. Ale reč tela môže v skutočnosti veľa povedať o tvojej osobnosti a pocitoch. A môže ti to tiež pomôcť urobiť dobrý dojem a získať prácu svojich snov, alebo naopak, prinútiť ľudí, aby sa ti radšej vyhýbali. Toto sú najhoršie zlozvyky reči tela, vďaka ktorým zanecháš u ľudí naozaj zlý dojem.

Postoj

Tvoj postoj môže povedať veľa o tvojej úrovni sebavedomia. Ak sa hrbíš, ukazuješ sa, že sa necítiš dobre. Ak nenapravíš svoj postoj, hrbenie sa môže stať zvykom, ktorý sa zaradí medzi tvoje najhoršie zlozvyky. A budeš to robiť aj vtedy, keď sa nenachádzaš v situácii, ktorá by ťa nútila cítiť sa zle. A ľudia to môžu vidieť ako prejav nízkej sebadôvery.

Prekrížené nohy alebo ruky

Je prirodzené, že veľa ľudí si pri sedení prekríži ruky a nohy. Ak však s niekým hovoríš, môže to spôsobiť, že budeš vyzerať defenzívne. Mohlo by to poslať správu, že nie si otvorený komunikácii s inou osobou alebo počúvaniu toho, čo hovorí, alebo že sa v jej prítomnosti cítiš nepríjemne. Ak chceš vyzerať dôveryhodnejšie, nechaj ruky a nohy voľne spustené.

Zlozvyky prejavujúce nervozitu

Či už je to zvyk, ktorý máš za každých okolností, alebo len niečo, čo robíš v stresových situáciách, aby si sa upokojil, mal by ste sa pokúsiť prestať s tým. Ak si krútiš vlasy, dotýkaš sa svojich prsteňov, poklepávaš si prstami a chodidlami alebo neustále sleduješ svoje hodinky počas rozhovoru alebo dôležitého stretnutia, môže to vyzerať, akoby si sa nudili a radšej by si boli niekde inde.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov