Zaujímavosti

Týmto si ničíš nevedomky svoj domov a svoje zdravie!

domov

videní: 775

Takmer každý vie, že nechať šaty v práčke nie je dobrý nápad a že je lepšie okamžite umyť špinavé riady. Avšak niekedy aj tí najskúsenejší môžu robiť chyby pri čistení bytov a odstraňovaní neporiadku. A takto si nevedomky ničíme svoj domov.

10. Zametanie podlahy ničí tvoj domov

 

Pre mnohých z nás je zametanie podlahy rýchlou metódou, ktorú používame na čistenie podláh domu. Prácu s metlou však v skutočnosti nie je možné označiť za efektívnu. Tento typ  čistenia neodstráni ani 1/10 všetkých nečistôt v domácnosti. Častice prachu sa rozvíria do vzduchu a usadia sa na nábytku, zatiaľ čo iné malé ostré častice sa dostanú do povrchu podlahy, čo spôsobuje, že vyzerá, akoby bola zaprášená. Preto je lepšie nezametať podlahu, ale namiesto toho ju vysávať. Tým dôjde k dôkladnejšiemu čisteniu a tvoj domov zostane čistý dlhšiu dobu.

 

9. Použitie drevenej doštičky na krájanie

Existuje mýtus, že plastové doštičky sú hygienickejšie ako drevené, ale nie je  to tak celkom pravda. Napriek tomu, že drevo je pórovité a skutočne dobre absorbuje baktérie, je pre ne tiež deštruktívnym a agresívnym prostredím. Zároveň sú plastové doštičky bezpečné až do okamihu, keď na nich uvidíš prvé škrabance. Syntetický materiál slúži ako vynikajúca živná pôda pre baktérie a ani dôkladná dezinfekcia ich nebude schopná úplne odstrániť.

8. Umývanie doštičky v umývačke riadu

Čistiaci prostriedok do umývačky účinne odstraňuje zvyšky jedla z dosiek na krájanie. Škrabance a odrezky na týchto doskách však obsahujú aj mikroskopické zvyšky potravín, ktoré sú pre oko neviditeľné – a po absorpcii mydlového roztoku sa prenesú na akékoľvek iné jedlo, ktoré sa potom krája na tejto doske. Je lepšie dezinfikovať doštičky pomocou peroxidu vodíka.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov