Zaujímavosti

Najchlpatejšie dievča na svete je už dospelé, šťastne vydaté a po oholení sa pýši novým štýlom

dievča

videní: 399

Najchlpatejšie dievča na svete je už dospelé, šťastne vydaté a po oholení sa pýši novým štýlom: Dievča, ktoré kedysi jej rovesníci označovali za “vlčicu” a “opičiu tvár”, vedelo, že jej stav nezabráni nájsť šťastie. Nakoniec objavila lásku svojho života a jej príbeh odhaľuje, aký hlboký vplyv to malo na jej život.

Supatra “Natty” Sasuphan, ktorú kedysi prezývali najchlpatejšie dievča na svete, čelila posmechu a strachu spolužiakov kvôli svojmu jedinečnému vzhľadu.

Najchlpatejšie dievča na svete je už dospelé, šťastne vydaté a po oholení sa pýši novým štýlom

5. augusta 1999 sa v Supatrovej rodine stalo niečo dôležité. Keď sa narodí nové dieťa, rodičia sa zvyčajne cítia veľmi šťastní a vzrušení. Tak sa cítili aj Supatrina mama a otec, Sompon a Samrerng, keď sa narodila.

Ich šťastie sa však miešalo s prekvapením, strachom a nedôverou, pretože lekár im povedal, že ich dieťa má veľa vlasov. Najprv si mysleli, že je to normálne, ale keď ju uvideli v inkubátore, boli šokovaní tým, koľko vlasov má. Supatrine vlasy pokrývali takmer celé telo a ani lekári v Thajsku nikdy nevideli niekoho takého.

Neskôr lekári prišli na to, že Natty má veľmi zriedkavú kožnú chorobu nazývanú Ambrasov syndróm. Toto ochorenie je také nezvyčajné, že na svete bolo už dávno zdokumentovaných len 50 prípadov podobných jej.

Ambrasov syndróm spôsobuje nadmerný rast ochlpenia na tele, pričom sa šetria len dlane, chodidlá a vnútro úst, pravdepodobne v dôsledku náhlej zmeny DNA

 

 

Keď sa Natty narodila a jej mama chcela odísť z nemocnice, lekári ju nechceli pustiť, pretože sa obávali, že by tam mohla nechať svoje dieťa. Sompon povedala lekárovi, že svoje dieťa nikdy neopustí, nech sa deje čokoľvek. Povedala: “Máme šťastie, že sa narodila do našej rodiny.”

Natty vyrastala v milujúcej rodine, ale nie každý mal pre jej stav pochopenie a musela sa vyrovnať s nevraživosťou zo strany cudzích ľudí a rovesníkov.

Keď Natty vyrástla, jej tvár zostala skrytá za hustými vlasmi kvôli nevyliečiteľnému Ambrasovmu syndrómu. Bežné metódy, ako napríklad laserové odstránenie, nedokázali spomaliť rast jej chĺpkov. V škole čelila posmechu kvôli svojmu jedinečnému vzhľadu. Deti ju nazývali menami ako “vlčie dievča” a “opičia tvár”.

Natty však nechápala, prečo si ju doberajú, pretože sa považovala za normálne dievča, ktoré má len o niečo viac vlasov. Vyhlásila: “Taká som.”

 

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov