Zaujímavosti

Čo sa stane, ak budeš každý deň jesť iba zemiaky?

zemiaky

videní: 406

 

Čo sa však stane, ak budeš konzumovať zemiaky každý deň?

Na túto otázku hľadal odpoveď aj Andrew Taylor z Melbourne. Tento Austrálčan sa rozhodol, že bude konzumovať iba zemiaky po dobu jedného roka. Podľa jeho slov 99% jeho jedla tvorili zemiaky, 1% boli koreniny, bylinky a podobne. Andrew chcel byť viac aktívny a bojovať s nadváhou. Jedlo prestal pokladať za odmenu, bolo to len “palivo” pre jeho telo. Skôr ako začal s týmto pokusom, o tejto zelenine si veľa naštudoval a všetko konzultoval s odborníkom. Rozhodli sa, že experiment zastavia, ak sa Andrew začne cítiť zle.

 

Prechádzal pravidelnými lekárskymi kontrolami a často testoval svoju krv. Jeho hladiny cholesterolu a cukru klesli a jeho krvný tlak a ďalšie zdravotné ukazovatele boli v poriadku. Venoval sa tiež športu a po 9 mesiacoch sa mu podarilo stratiť 50 kilogramov.

Napriek tomuto osobnému úspechu nie sú vedci príliš optimistickí. Ak si na zemiakovej diéte, tvoja výživa je veľmi obmedzená. Telo nedostáva vitamíny A, E a K alebo vápnik a selén, pretože zemiaky neobsahujú tieto prvky, prípadne ich majú veľmi málo. Obsahujú tiež minimálne množstvo bielkovín a mastných kyselín.

Proteín je nevyhnutný pre imunitný systém a pomáha regulovať telesnú hmotnosť a zvyšovať svalovú hmotnosť. A mastné kyseliny sú výživou pre kožu, vlasy a nechty. Preto si myslíme, že zemiaky sú naozaj zdravou potravinou, avšak konzumovať iba zemiaky nie je príliš šťastný nápad.

 

Zdroj: Kienthuc | today topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov