Tipy a triky

Trápi ťa stres? Tieto techniky ti ho pomôžu eliminovať

stres

videní: 512

3. Venuj sa brušnému dýchaniu

1. Prvým krokom je nájsť si pohodlné miesto – v ľahu alebo v sede

2. Jednu ruku si položíš na brucho a druhú na hruď

3. Zhlboka sa nadýchneš – cez brucho, nie cez hruď. Týmto spôsobom ti brucho vytlačí ruku nahor, ale hrudník zostane bez akéhokoľvek pohybu

4. Môžeš vydychovať so zovretými perami, ako by si sa pokúšal pískať. Ruka na bruchu by sa mala vrátiť dovnútra. V skutočnosti môžeš tou rukou vytlačiť všetok vzduch z brucha.

5. Toto cvičenie môžeš opakovať 3 až 10 krát. Neponáhľaj sa, ale daj svojmu dychu toľko času, koľko potrebuješ. Budeš si musieť všimnúť, ako sa pri tejto metóde cítiš – ak cvičenie zlepší tvoj pulz, tak môžeš pokračovať v cvičení.

 

4. Strečing je tvoj priateľ

Existuje množstvo strečingových cvičení, ktoré môžeš ľahko cvičiť doma. My sa s tebou podelíme o dvoch, ktoré možno nepoznáš.

1. Na tento účel sa budeš musieť postaviť rozkročmo a ruky si dáš za chrbát. Rukami držíš dva konce uteráka. Predkloníš sa, pričom začneš pohybovať rukami hore a dole.

2. Môžeš tiež vyskúšať krútenie chrbtice v sede, pri ktorom budeš musieť sedieť rovno smerom k okraju stoličky. Potom položíš pravú ruku na operadlo stoličky a ľavú ruku na pravé stehno. Zhlboka sa nadýchni a otoč chrbticu doprava a potom zopakuj cvičenie z druhej strany.

 

5. Trénuj svoju všímavosť

Všímavosť je vlastnosť, pri ktorej sa plne sústredíme na svoje myšlienky a pocity. Ide o to byť plne sústredený na súčasný život, bez ohľadu na to, ako vyzerá. Existuje spôsob, ako to urobiť dýchaním:

Najprv si musíš nájsť čas a miesto, kde môžeš zostať pokojný a sústredený na svoju vnútornú myseľ. Môže to byť vo vlaku na ceste domov, v sprche alebo pri príprave večere.

Sústreď sa na svoje dýchanie tak, že si všimneš pohyb svojho brucha pri nádychu a výdychu. Zabudni na všetko ostatné, čo zahlcuje tvoj mozog.

Pokús sa zostať v tomto pokojnom stave aspoň 5 minút a nedovoľ, aby ti do mysle vstúpili iné myšlienky. Mal by si sa sústrediť iba na svoje dýchanie.

Zdroj: Brightside topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov