Tipy a triky

Trápi ťa chrápanie? Skoncuj s ním vďaka týmto trikom

chrápanie

videní: 1.0K

Možno to robíš a ani o tom nevieš. Chrápanie trápi mnoho ľudí po celom svete. Niektorých dokonca až tak veľmi, že podstupujú rôzne operácie. My ti dnes ukážeme zopár trikov, ktoré ti možno dokážu pomôcť – prípadne tvojim blízkym.

Aj keď si možno neuvedomuješ, že to robíš, chrápanie môže pokaziť každému, kto spí v tvojej blízkosti. Aby si mohol pokojnejšie spať a hlavne aby mali pokojnejší spánok tvoji blízki, mal by si pokračovať v čítaní tohto článku. V ňom sa dozvieš zopár trikov, vďaka ktorým by si teoreticky mohol skoncovať s chrápaním.

10. Schudnutie

Ak si pribral na váhe, najmä v oblasti krku, môže to byť dôvod, prečo chrápeš. Ak je to tak, tak schudnutie môže vyriešiť tvoj problém s chrápaním. Maj však na pamäti, že chrápu aj štíhli ľudia.

9. Spi na boku

Skús spať na boku. Zabrániš tak tomu, aby sa tvoj jazyk dotkol zadnej steny hrdla.

8. Ak spíš na chrbte, primerane sa nadvihni

V prípade, že nemôžeš spať na boku a musíš spať na chrbte, podopri si čelo postele o niekoľko centimetrov. Môže ti pomôcť aj ďalší vankúš.

7. Vzdaj sa zlých návykov

Fajčenie a pitie alkoholu je škodlivé vo všetkých aspektoch, vrátane chrápania. Tieto látky môžu uvoľniť tvoje svaly, čo môže viezť k chrápaniu. Môže taktiež sťažiť tvoj dýchací proces.

6. Dopraj si dostatok spánku

Zabráň únave kvôli nedostatku kvalitného spánku. Keď spíš menej hodín, ako by si mal, tvoje svaly sú ochabnuté a chrápeš viac.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov