TOP 10

TOP 10 pre kĺby: Čo robiť, keď začínajú bolieť?

kĺby

videní: 598

3. Každý deň si dopraj trochu slnečného žiarenia

Pokiaľ ide o predchádzajúci bod, jedným zo spôsobov absorpcie vitamínu D  je vystavenie sa slnečnému žiareniu. Ožarovanie slnkom, dokonca aj cez šaty a dokonca aj v zamračených dňoch, pomáha telu akumulovať vitamín D.

Ak trpíš artritídou, je potrebné každý deň chodiť na slnko, pričom si dávaj pozor, aby nedošlo k spáleniu. Vedecké dôkazy tvrdia, že ľudia, ktorí žijú v nízkych zemepisných šírkach, kde je málo slnečných dní, a kde je klíma vlhká a daždivá, majú tendenciu trpieť viac bolesťami kĺbov s artritídou.

2. Pridaj do jedla zázvor

Zázvor má hlavnú zložku nazývanú gingerol, ktorá inhibuje látky, ktoré spôsobujú zápal a bolesť kĺbov. Jeho fytochemikálie dokonca prispievajú k zastaveniu progresie artritídy. Okrem toho je bezpečné ho jesť aj z dlhodobého hľadiska.

1. Použi arniku

Arnica je rastlina, ktorá má podľa vedy silné protizápalové účinky. Jej zložky pôsobia proti bolesti, stuhnutosti a zápalom spôsobeným artritídou.

Ukázalo sa, že Arnica Montana je najúčinnejšia pri liečbe symptómov tejto choroby. Môžeš ju kúpiť ako gél alebo krém v organických alebo botanických obchodoch.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov