TOP 10

10 divných faktov o jedle, o ktorých si doteraz pravdepodobne netušil

jedle

videní: 2.1K

Jedlo. Jeme ho každý deň, no koľko o ňom v skutočnosti vieme? A práve to sa teraz pokúsime napraviť. Existuje veľa zaujíamvostí o jedle, o ktorých sme doteraz ani my v redakcii nevedeli!

Pokúsili sme sa to trochu zamiešať. Niektoré fakty, ktoré sme uviedli, sú zaujímavé, niektoré sú divné a niektoré sa zdajú byť príliš pritiahnuté za vlasy na to, aby boli pravdivé. No ubezpečujeme ťa, že sme si nič nevymýšľali.

10. V Rusku sa donedávna pivo nepovažovalo za alkohol

pexels-photo-681847

Môže sa to zdať zvláštne, no je to skutočne pravda. Do roku 2011 bolo v Rusku pivo a akýkoľvek alkoholický nápoj, ktorý obsahoval menej ako 10 % alkoholu, klasifikované ako nealkoholický nápoj. Je zrejmé, že takáto legislatíva nemohla vydržať navždy, a preto krajina zaviedla kontrolu a obmedzenie predaja piva v boji proti požívaniu alkoholu neplnoletými.

9. Najkradnutejším jedlom na svete je syr

pexels-photo-821365

Určite ide o jeden z prekvapujúcich faktov v tejto sérii. Najviac kradnutým jedlom na svete je syr. Približne 4 % všetkého syra vyrobeného na svete sa ukradnú. Existuje dokonca aj čierny trh ukradnutých syrov, ale pst, od nás to nemáš…

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov