TOP 10

10 divných faktov o jedle, o ktorých si doteraz pravdepodobne netušil

jedle

videní: 2.3K

8. Rebarboru môžeš počuť rásť

rhubarb-2357834_1280

Podľa jednej starej metódy môžeš oklamať rebarboru tým, že ju umiestnič do tmavej miestnosti. Rebarbora si potom bude myslieť, že je jar, čo spôsobí, že narastie do obrých rozmerov a neskutočne rýchlym tempom. Takým rýchlym, že budeš počuť, ako praská!

7. Huby nemôžeš rozvariť

pexels-photo-760247

V bunkových stenách húb je špeciálny polymér, ktorý zabezpečuje za každých okolností jemnú chuť. Práve z toho dôvodu nie je možné huby rozvariť. Ak sa ti to predsa len podarí, si zrejme najhorší kuchár na svete.

6. Homáre a ústrice boli niekedy jedlom nižších vrstiev

lobster-752705_1280

Život je niekedy naozaj bláznivý. Jedlo, za ktoré dnes ľudia v reštauráciách platia nekresťanské peniaze, sa niekedy považovali za sotva hodné ľudskej spotreby. Homáre sú doslova morský hmyz, ktorý bolo v tom čase náročné predať. Často sa stávalo, že homáre boli jednoducho vrátené do mora. Dokonca existoval zákon o tom, koľko homárov bolo možné podať väzňom, pretože príliš veľa bolo považované za krutý trest.

5. Pistácie môžu vzbĺknuť

pistachios-12161

Olejnaté vláknité materiály, ktoré sa používajú na prepravu pistáciových orechov, môžu spôsobiť ich spontánne samovznietenie! Buď preto vždy opatrný, keď budeš prechádzať pri veľkej kope pistácií.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov