TOP 10

TOP 10 pre kĺby: Čo robiť, keď začínajú bolieť?

kĺby

videní: 599

7. Vyskúšaj masáž pre svoje kĺby

Štúdie skúmali účinky masáže v skupine ľudí s artritídou. Polovica účastníkov dostala typ ľahkej tlakovej masáže, zatiaľ čo druhá polovica dostala stredne silnú tlakovú masáž.

Po 4 týždňoch druhá skupina, ktorá dostávala silnejšiu masáž, pocítila menšie bolesti v postihnutých kĺboch a väčšiu slobodu pohybu.Je to preto, lebo masáž znižuje tvorbu stresového hormónu kortizolu a prenos signálov bolesti v mozgu.

Masáž zvyšuje produkciu serotonínu, čo pomáha zlepšovať náladu. Preto sa odporúča pravidelne masírovať postihnuté kĺby a svaly, pretože to pomáha zmierňovať bolesť spôsobenú artritídou.

6. Konzumuj omega-3

Nedávny štúdia došla k záveru, že omega-3 mastné kyseliny pomáhajú znižovať zápal v tele a regulujú imunitný systém a tiež príznaky artritídy.

Omega-3 majú v tele ďalšiu dôležitú funkciu, zvyšujú metabolizmus a podporujú spaľovanie tukov. Výsledkom je strata hmotnosti. Zmierňuje s atak tlak na postihnuté kĺby, čím sa výrazne znižuje bolesť.

5. Medituj pre svoje kĺby

Meditácia je vhodná na zníženie stresu u ľudí s chronickými chorobami, ako je artritída. Jedna štúdia ukázala, že tí, ktorí praktizujú meditáciu, zlepšujú kvalitu svojho života znižovaním bolesti postihnutých kĺbov, znižovaním rannej stuhnutosti a zmierňovaním zápalu.

Meditácia tiež pomáha ľuďom vyrovnať sa s chorobami a udržiavať aktívny spoločenský život. Meditácia je dôležitá na zmiernenie depresie, ktorá často sprevádza tento druh choroby. Môžeš začať s 10 minútami meditácie denne, až kým nedosiahneš 45 minút alebo toľko času, koľko považuješ za potrebné.

4. Vezmi si vitamín D

Z prieskumov v roku 2016 vyplynulo, že ľudia s artritídou majú nízku hladinu vitamínu D, ktorý pomáha posilňovať kosti a imunitný systém.

Nie je však jasné, či zvýšený príjem znižuje aktivitu ochorenia. V každom prípade je najlepšie udržať si normálnu hladinu vitamínu D v tele.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov