Tipy a triky

Trápi ťa vypadávanie vlasov? Tieto triky by ti mohli pomôcť

vypadávanie vlasov

videní: 848

5. Ženšen

Ženšen má mnoho prospešných vlastností, vrátane pozitívneho vplyvu na rast vlasov stimuláciou vlasových folikulov. V súčasnosti nie je k dispozícii veľa štúdií, ale jedna štúdia z roku 2018 nám dáva nádej. Spôsob, akým môžeš konzumovať ženšen, je užívať ho vo forme doplnkov. Pred užitím akýchkoľvek tabliet sa však určite poraď so svojim obvodným lekárom.

4. Tekvicový olej

V štúdii z roku 2014 výskumníci zhromaždili mužov, ktorí mali v minulosti alopéciu alebo trpeli plešivosťou. U tých, ktorí užívali 400 ml tekvicového oleja po dobu 6 mesiacov, sa počet vlasov zvýšil o 40%. Na druhej strane, tí ktorí užívali placebo, mali nárast 10%.

Aby si ho mohol aplikovať, musíš ho trochu zahriať a naniesť na suchú pokožku hlavy. Hlavu si zakryješ a olej necháš pôsobiť 20 minút. Následne si vlasy umyješ ako obvykle.

3. Koreň sladkého drievka

Flavonoidy, fytoestrogény a ďalšie esenciálne oleje, ktoré sú v sladkom drievku, sa môžu ukázať ako užitočné pri raste vlasov. Keďže je ťažké nájsť koreň sladkého drievka, môžeš použiť čaj a zmiešať ho s práškom z indického egreša, aby si vytvoril peknú pastu. Mnoho ľudí používa tieto zmesi na rôzne problémy s vlasmi, vrátané mastných vlasov, lupín a rozštiepených končekov. Pred aplikáciou  sladkého drievka priamo na pokožku hlavy by však bolo najlepšie poradiť sa so svojím lekárom.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov