Tipy a triky

Trápi ťa vypadávanie vlasov? Tieto triky by ti mohli pomôcť

vypadávanie vlasov

videní: 795

Trápi ťa vypadávanie vlasov? Tieto prírodné triky ti pomôžu tento problém vyriešiť.

Vypadávanie vlasov je väčšinou spájané s mužmi, no v skutočnosti sa s týmto problémom počas života stretne viac ako 55% žien. V skutočnosti asi 40% žien zažije trvalú stratu vlasov počas svojho života. A hoci v tom môže veľkú úlohu zohrať genetika, občas za to môžu naše každodenné zvyky. Preto sme si pre teba pripravili zopár trikov, ktoré by ti mohli pomôcť zlepšiť zdravotný stav tvojich vlasov.

8. Zelený čaj

V štúdii výskumníci naniesli extrakt zo zeleného čaju na pokožku hlavy účastníkov, aby zistili, ako by to mohlo pomôcť pri opätovnom raste vlasov. Po 4 dňoch bolo evidentné, že ich aktivita rastu vlasov sa výrazne zvýšila. Okrem toho zelený čaj tiež chráni pokožku hlavy a zlepšuje vlasové folikuly. To platí najmä pre tých, ktorí si vlasy udržiavajú prostredníctvom doplnkov – uvidia zlepšenie prietoku krvi a hladiny kyslíka.

7. Cibuľová šťava

Predstava tohto zápachu sa môže zdať neznesiteľná, ale je dokázané, že cibuľa podporuje rast vlasov. Tento “džús” je obzvlášť účinný pri nepravidelnej alopécii, čo je stav, pri ktorom vlasy vypadávajú na rôznych miestach. Cibuľová šťava pomáha zlepšovať cirkuláciu na pokožke hlavy alebo na akejkoľvek inej časti tela. Všetko, čo musíš urobiť, je rozmixovať pár cibúľ, vytlačiť z nich šťavu a naniesť si ju na pokožku hlavy. Necháš pôsobiť 15 minút a potom hlavu umyješ šampónom.

6. Maska z vaječného žĺtka

Vaječné žĺtky obsahujú síru, ktorá je životne dôležitá pre vlasy a ich rast. Aj keď stále potrebujeme viac dôkazov o tom, že vaječné žĺtky môžu podporovať rast vlasov, nezaškodí vyskúšať domácu masku. Zmiešaš 2-3 žĺtky s 2-3 kvapkami citrónovej šťavy a masku nanesieš rukami na pokožku hlavy. Budeš si musieť nasadiť čiapku na sprchovanie a masku necháš pôsobiť 20 minút. Potom ju umyješ studenou alebo teplou vodou.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov