Zaujímavosti

Spánok: Ako môže poloha počas spánku ovplyvniť vás a vaše zdravie

spánok

videní: 652

Spánok: Ako môže poloha počas spánku ovplyvniť vás a vaše zdravie. Pokiaľ ide o dobrý spánok, vaša obľúbená poloha na spánok môže zohrávať dôležitejšiu úlohu, než si myslíte. Aj malé zmeny môžu ovplyvniť vašu náladu a nasledujúci deň. Odborníci navyše tvrdia, že môže odhaliť aj aspekty vašej osobnosti.

Spánok: Ako môže poloha počas spánku ovplyvniť vás a vaše zdravie

Spanie na boku

Na minimalizovanie chrápania a zlepšenie trávenia odborníci odporúčajú spať na boku. Ak zvyčajne spíte na pravom boku, buďte opatrní, pretože to môže zhoršiť reflux kyseliny. Spanie na ľavom boku môže pomôcť udržať žalúdočnú kyselinu na nízkej úrovni a podporiť trávenie. Spanie na ľavom boku je obzvlášť prospešné počas tehotenstva, pretože podporuje zdravie matky a plodu, znižuje pálenie záhy a zlepšuje prietok krvi, pričom zmierňuje napätie maternice.

Ak nedokážete zaspať bez toho, aby ste vystrčili kolená a ležali pritom na boku, ste pravdepodobne pokojný a spoľahlivý človek. Je ťažké vás uraziť a budúcnosti čelíte bez strachu. Zachovávate si pozitívny prístup aj počas najchmúrnejších rán a ľahko sa prispôsobujete zmenám vo svojom živote.

Ak spíte prevažne v polohe plodu, pravdepodobne hľadáte ochranu, pochopenie a súcit. Takéto schúlenie môže naznačovať túžbu uniknúť pred výzvami sveta. Váš talent a potenciál by mohol nájsť vyjadrenie v tvorivých činnostiach, ako je maľovanie, tanec alebo písanie blogu.

Spanie na chrbte

Hoci sa spanie na chrbte odporúča pre dojčatá, aby sa znížilo riziko syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS), pre dospelých nemusí byť v každej situácii ideálne. Dospelým s obštrukčným spánkovým apnoe sa môže pri spánku na chrbte ťažšie dýchať, pretože majú viac zablokované dýchacie cesty. Okrem toho by spanie na chrbte mohlo u niektorých jedincov spôsobiť vyšší vnútroočný tlak a kožné problémy, ako napríklad vyrážky a vrásky na tvári.

Ak spíte ležiac na chrbte, je pravdepodobné, že ste pozitívny jedinec, ktorý sa teší zo života a darí sa mu v centre pozornosti. Ste spoločenskí a radi ste v spoločnosti iných ľudí. Úlohy riešite s odhodlaním a vytrvalosťou, pričom vo svojom úsilí vždy volíte poctivosť. Tí, ktorí uprednostňujú túto polohu spánku, majú často silné osobnosti.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov