Zaujímavosti

Google Earth: 10 bizarných objavov zachytených satelitmi

google earth

videní: 963

Svet je plný zvláštnych vecí, ktoré čakajú na objavenie. Našťastie pomocou aplikácie Google Earth môžeš cestovať po celom svete – a to zadarmo. Nemusíš tak míňať tisícky eur na letenky, aby si videl veci, ktoré si na bežnej dovolenke nevšimneš. Vďaka satelitom a spomínanému programu sa môžeš na svet dívať z vtáčej perspektívy a to z pohodlia svojho domova. Možno trocha potrvá, kým nájdeš niečo zaujímavé a preto ti ukážeme nasledujúcich 10 fotografií. Na nich sú zobrazené rôzne zvláštnosti, ktoré sa náhodným užívateľom aplikácie podarilo nájsť.

10 najbizarnejších objavov pomocou Google Earth:

10. Coca-cola logo

Spoločnosť Coca cola miluje reklamy a tak inzeruje takmer v každej časti na svete. Nie sme si istí, či majú prsty aj v tomto, ale pravdu povediac je to jedno. Táto reklama v Čile zabrala a obletela celý svet.

9. Budova v tvare svastiky

Budova vyvolala množstvo diskusií a špekulácii prečo ma takýto tvar, keďže je to námorná základňa. Vraj ju postavili nemeckí zajatci, ktorí upravili pôvodné stavebné plány. Iná teória tvrdí to, že budova mala tvar svastiky schválne, aby na ňu Japonsko nezhodilo bomby v prípade bombardovania.

8. Vlajka Severocyperskej tureckej republiky

Veľmi pôsobivé vykreslenie vlajky Severocyperskej tureckej republiky. Vedľa vlajky sa nachádzajú aj slová, ktoré znamenajú niečo v zmysle: “Šťastný je ten, kto hovorí. Som Turek.”

7. Opičia tvár

Čukotka, Rusko. Tento objav je pomenovaný ako opičia tvár, keďže sa na ňu náramne podobá. Je to naozaj strašidelné…

6. Ježiš ťa miluje

Obrovský nápis “Ježiš ťa miluje” sa nachádza v kresťanskom centre Mountain Meadow v Boise v Idahu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov