TOP 10

Fastfood: Najväčšie škandály, ktoré navždy otriasli potravinárskym priemyslom

fastfood

videní: 1.7K

6. McDonald´s kopíroval vtipné reklamy

Časopis Viz vydal v priebehu niekoľkých rokov vtipné hlášky na adresu čistého prádla, šetrenia peňazí a podobne. O niekoľko rokov neskôr takmer tie isté slogany zazneli v niekoľkých reklamách reťazcu McDonald´s. Prípad sa nakoniec urovnal mimosúdne a McDonald´s  venoval peniaze charite.

5. Skazené mäso sa predávalo spoločnostiam KFC, McDonald´s  a ďalším

V roku 2014 tajní novinári nakrútili továreň v Šanghaji vlastnenú Američanom, pričom tam menili dátumy skazeného mäsa pred odoslaním. Kuracie a hovädzie mäso sa dostalo do McDonald’s a KFC v Číne. Materská spoločnosť spoločnosti KFC, Yum Brands, upustila od dodávateľa, zatiaľ čo spoločnosť McDonald’s využila tú istú spoločnosť, ale iný závod.

4. Zlá povesť sa zhoršuje

Počuť niečo zlé na stravu McDonald’s nie je nič nové. V roku 1986 malá skupina demonštrantov začala vydávať leták s názvom „Čo je zlé na McDonald’s: Všetko, čo nechcú, aby ste vedeli“. Obvinili obra rýchleho občerstvenia zo všetkého, od nedoplatkov zamestnancom až po zničenie dažďových pralesov. Dvaja autori letákov odmietli vziať tvrdenia späť, keď McDonald’s požiadal o ospravedlnenie, čím spustil najdlhší prípad urážky na cti v histórii sveta. Po takmer celoročnej právnej bitke súd uprednostnil McDonald’s, jeho povesť však odvtedy utrpela.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov