TOP 10

Fastfood: Najväčšie škandály, ktoré navždy otriasli potravinárskym priemyslom

fastfood

videní: 1.6K

Škandály určite nepomáhajú nezdravej reputácii veľkých reťazcov, o to viac, keď ide o fastfood. Občas ale ide o také veci, nad ktorými zostáva rozum stáť.

9. Fastfood reťazec McDonald a žaloba za príliš horúcu kávu

 

 

Pravdepodobne ste prevrátili oči pred neslávne známym prípadom ženy, ktorá v roku 1992 žalovala McDonald’s o takmer 3 milióny dolárov, pretože horúca káva, ktorú rozliala, bola príliš horúca. Ale príbeh má za sebou viac ako jedného nahnevaného zákazníka, ktorý chce peniaze. Stella Liebecková si nepoškodila iba nohavice – trpela popáleninami tretieho stupňa, ktoré ju zdržali v nemocnici týždeň a vyžadovali lekársku pomoc ďalšie dva roky. Navyše sa ukázalo, že 700 ďalších ľudí sa už sťažovalo fastfoodu McDonald’s na zranenia spôsobené kávou s teplotou okolo 90°C. Od tej doby spoločnosť rýchleho občerstvenia znížila teplotu kávy o desať stupňov.

8. Burger King môže obsahovať konské mäso

V roku 2013 sa niektorí európski dodávatelia mäsa dostali do problémov, keď vyšetrovatelia zistili, že miešajú konské mäso s výrobkami propagovanými ako hovädzie mäso. Medzi najvýznamnejšími zainteresovanými spoločnosťami bol Burger King v jeho dodávateľskom reťazci sa našli stopové množstvá konského mäsa. V samotných produktoch BK sa nenašli žiadne dôkazy o obsahu konského mäsa, ale reťazec rýchleho občerstvenia sa snažil udržať spokojnosť zákazníkov zmenou dodávateľa.

7. Hranolky v McDonald´s sa varili v hovädzom tuku

Až do roku 1990 bola fastfood spoločnosť McDonald’s nekonfliktná, pokiaľ ide o vyprážanie hranoliek na hovädzom tuku, ale po tlačení spotrebiteľov nakoniec recept zmenila a začala používať rastlinný olej. To, čo sa až tak nespomínalo bolo, že hranolky ešte neboli priateľské k vegánom – nejasná položka „prírodné príchute“ na zozname ingrediencií stále zahŕňala výrobky z hovädzieho mäsa. Traja vegetariáni (z ktorých dvaja sa vyhýbali mäsu z náboženských dôvodov) žalovali spoločnosť za zavádzanie, ale McDonald’s argumentoval tým, že nikdy netvrdil, že ich hranolky sú vegetariánske. Nakoniec vyriešili súdne spory tým, že darovali hinduistickým skupinám a niektorým ďalším 10 miliónov dolárov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov