TOP 10

Behanie: 10 mýtov, ktorým väčšina z nás verí, že sú pravdivé

behanie

videní: 1.7K

4. Prestávka na chôdzu sa stále považuje za beh

Pravdou je, že malé prestávky na chôdzu počas behu pomáhajú tvojim kĺbom si oddýchnuť a načerpať nové sily. Nielen to, ale práve vďaka takýmto pauzám si dokážeš vybudovať vytrvalosť. Striedanie krátkeho behu a šprintu s malou prestávkou na chôdzu pomáha zlepšiť tvoju vytrvalosť. Pre tých, ktorí behajú na pokročilejšej úrovni, sú dlhé prechádzky perfektným nápadom na regeneráciu.

3. Tvoja váha nemá nič spoločné s behom

Zatiaľ čo ľahší ľudia môžu byť často rýchlejší, neznamená to, že ťažší ľudia nedokážu behať efektívne. Hmotnosť samotná by nemala byť faktorom, pretože aj jedinci, ktorí u veľmi štíhli, môžu byť pomalí kvôli nedostatku svalovej hmoty. To je dôvod, prečo ťažší ľudia s dobrým percentom svalovej hmoty môžu byť rýchlejší ako štíhlejší ľudia. Percento telesného tuku tiež zohráva obrovskú úlohu v tvojom celkovom výkone.

2. Kupovanie bežeckých topánok nie je také ťažké

Začnime tým, že na trhu neexistujú žiadne “najlepšie” topánky, pretože je to všetko o tom, ako sa každý človek cíti v konkrétnom modely topánok. Topánky, ktoré sú skvelé pre jedného človeka, môžu byť pre niekoho nepohodlné a dokonca zlé. Pointa je, že by si nemal počúvať, čo kto hovorí, ale namiesto toho vyskúšať rôzne modely a zistiť, ako sa v nich cítiš.

1. Bežci potrebujú silový tréning

Ak chceš zlepšiť svoj výkon a vytrvalosť, určite by si mal začať posilňovať nohy a hornú časť tela. Tým zabrániš zraneniam a zlepšuješ si zároveň svoj výkon svalov. Medzi vybavenie, ktoré môže byť užitočné pri tomto type tréningu, patrí Olympijská tyč, rôzne činky a vrecia s pieskom. Čo sa týka hornej časti tela, dostatok sily ti pomôže udržať si správnu polohu tela pri behu.

Zdroj: brightside topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov