TOP 10

Behanie: 10 mýtov, ktorým väčšina z nás verí, že sú pravdivé

behanie

videní: 1.5K

Podľa oficiálnych údajov sa približne 621 miliónov ľudí venuje behanie. Behanie týchto ľudí zároveň stojí na rôzne bežecké vybavenie viac ako 11 miliárd €.

Táto informácia je veľmi povzbudivá a ukazuje ako veľmi ľuďom záleží na ich fyzickej aktivite. Niektorí z nich určite behávajú maratóny a iné súťažné preteky vo svojom meste a blízkom okolí. Behanie si však obľúbili aj rôzne mýty, ktoré by sme ti chceli objasniť a informovať ťa tak tým najlepším spôsobom.

10. Behanie ti nemusí pomôcť schudnúť

Beh je skutočne jedným z najlepších spôsobov, ako dokážeš posilniť svoje srdce, zlepšiť si náladu a rovnako aj zlepšiť kvalitu spánku. Ale napriek tomu, čo si mnohí ľudia myslia, nie je to najlepšie cvičenie, pokiaľ je tvojím hlavným cieľom chudnutie. Je to preto, že táto aktivita dáva ľuďom falošnú predstavu o počte kalórií, ktoré počas behania spália. Ľudia teda často skonzumujú oveľa viac kalórií a nakoniec naspäť naberú všetko, čo spálili.

Ak je tvojim hlavným cieľom zhodiť nejaké kilá, mal by si sa zamerať na vysoko intenzívny tréning. Cyklistika, silový tréning a kardio v rôznych intervaloch môže byť veľmi užitočným spôsobom ako schudnúť. Je to preto, že počas cvičenia meníš tempo a tvoje telo tak spáli viac kalórii pri prechode z nízkej intenzity na vysokú.

9. Rýchlejší beh z teba neurobí lepšieho bežca

Niektorí ľudia si myslia, že musíš neustále zvyšovať tempo pri každom behu, aby si mohol bežať vyššou rýchlosťou. To však nie je pravda a môže to byť nebezpečné, keďže hrozí riziko zranenia. Ak budeš behať rýchlejšie, než dokážeš, tvoje telo sa bude príliš stresovať na to, aby si udržalo túto vysokú úroveň. Cvičenie vo vyššom tempe je prospešné, no nemal by si zabúdať na prestávky a zmenu tempa.

Najlepšie je zvýšiť tempo behu na niekoľko kilometrov a potom znova trocha spomaliť. To ti pomôže zvýšiť výdrž počas pretekov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov