Zaujímavosti

Najzaujímavejšie hranice krajín na svete: Nájdeš medzi nimi aj tie naše

hranice

videní: 4.6K

5. Čína a Vietnam

Ďalšia prírodná hranica. Jednou z dominánt medzi týmito dvoma krajinami je súbor nádherných vodopádov. vodopády patria k vodopádu Ban Gioc na rieke Quay Son, ktorá sa rozprestiera na hranici medzi krajinami, ale väčšia časť sa nachádza práve vo Vietname.

4. Španielsko a Portugalsko

Medzi Španielskom a Portugalskom sa rozhodli urobiť prechod hranice trocha zábavnejší. Namiesto toho, aby si jednoducho prešiel hranicu po moste alebo preplával loďou, môžeš naskočiť na zipline a navštíviť tak druhú krajinu v priebehu zopár minút. Samozrejme, chce to trochu odvahy.

3. Maďarsko a Slovensko

Na celom svete existuje pomerne veľa hraníc, ktoré tvoria rieky. Platí to aj pre našu krajinu a susediace Maďarsko. Aby si sa dostal z jednej krajiny do druhej, nebudeš sa musieť namočiť, pretože môžeš prejsť po tomto skvelom moste. Na ľavej strane vidíš Maďarsko a na tej pravej zasa naše Slovensko.

2. Rakúsko a Slovinsko

Ak však na hraniciach neexistuje žiadna rieka, tak postačia aj kopce alebo pohoria. Pohoria sú často výraznými deliacimi prvkami. Pohorie na fotografii sú Alpy. Ak sa pozorne pozrieš tak zistíš, že rakúska strana je oveľa zasneženejšia ako tá slovinská. Za tento efekt môže slnko a je ľahké pochopiť, preto sa hovorí, že Slovinsko je na “slnečnej strane Álp”.

1. Bahrajn a Saudská Arábia

Ak máš strach z mostov, tak máš jednoducho smolu. Napriek tomu je to pozoruhodný inžiniersky čin. Vodná plocha tu oddeľuje Saudskú Arábiu a Bahrajn. Dlhý most spája tieto dve krajiny a je úžasne dlhý – niečo okolo 25 kilometrov.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov