Zaujímavosti

Najzaujímavejšie hranice krajín na svete: Nájdeš medzi nimi aj tie naše

hranice

videní: 4.6K

15. Brazília a Uruguaj

Ak nežiješ v tejto pohraničnej oblasti, tak si hranicu určite nevšimneš. Túto hranicu medzi Brazíliou a Uruguajom ľahko prehliadneš. Koniec koncov, nestáva sa často, aby si po zaparkovaní auta prešiel o ulicu ďalej a skončil v úplne inej krajine.

14. Laos, Mjanmarsko a Thajsko

Samozrejme, zdieľanie hranice nie je niečo, čo sa deje len medzi dvoma krajinami. Svet nie je rozdelený na dokonale zoradené štvorce. Takáto hranica sa nachádza medzi Laosom, Mjanmarskom a Thajskom. Tieto tri krajiny sú v mieste stretnutia označené trojuholníkovou značkou.

13. Argentína, Brazília a Paraguaj

Ďalšia trojitá hranica leží medzi Argentínou, Brazíliou a Paraguajom. Na tejto fotografii je oveľa jednoduchšie vidieť hranicu. Rieka rozdeľuje pevninu na tri časti – tri rôzne krajiny. Do druhej krajiny tak môžeš preplávať, ale loď bude zrejme tou vhodnejšou voľbou.

12. Rakúsko a Nemecko

Na skok sa vrátime späť do Európy. Rakúsko a Nemecko majú taktiež nezabudnuteľnú hranicu. Tá je zaujímavá svojim umiestnením. Dvaja turisti, ktorí sú na fotografii, stoja vo vnútri horskej chaty Purtschellerhutte, ktorá je už teraz pútavým miestom pod vrcholom Hoher Goell. V chate je hranice vyznačená a tak pri prechádzaní z jednej miestnosti do druhej môžeš navštíviť Nemecko alebo Rakúsko.

11. Belgicko, Nemecko a Holandsko

V tomto jednom bode sa spája hranica troch krajín. Všetky tri krajiny chceli, aby si návštevníci toto miesto užili. Vybavilo ho pamätníkom, vlajkami a lavičkami. Miesto sa nachádza v blízkosti mesta Aachen.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov