Zaujímavosti

Najzaujímavejšie hranice krajín na svete: Nájdeš medzi nimi aj tie naše

hranice

videní: 4.6K

10. Argentína a Čile

Ak sa vydáš na hranicu medzi Čile a Argentínou, nájdeš malú plaketu, ktorá označuje v ktorej krajine sa práve nachádzaš. Nápis je obojstranný a ty sa tak nestratíš.

9. Ázijsko-európska hranica v Rusku

Toto je trocha iná hranica, pretože nerozdeľuje dve krajiny. Táto hranica leží v rámci jednej krajiny – Ruska. Rusko sa však v skutočnosti rozprestiera na dvoch kontinentoch. Môžeš stáť v Európe alebo prejsť do časti Ruska, ktoré na mape patrí do Ázie. Táto fotografia zobrazuje ľudí stojacich priamo na čiare, kde sa stretáva Ázia a Európa.

8. Egypt a Saudská Arábia

Niektoré hranice nezačínajú tam, kde sa krajina stretáva s pevninou. niekedy je hranica o niečo širšia, takže je ťažké vidieť obe strany súčasne. Na prvý pohľad si možno budeš myslieť, že je to len pláž, no druhá stranu hranice vidíš v diaľke. Tieto dva brehy patria Egyptu a Saudskej Arábii. Vodná plocha medzi nimi je Červené more.

7. Rakúsko, Maďarsko a Slovensko

Ďalšie skvelé miesto v ktorom sa spájajú tri krajiny. Dokonca si na tomto mieste nájdeš aj chvíľku na oddych. Môžeš si tu sadnúť a vychutnať si krásny výhľad alebo sa odfotiť v každej krajine. Ak by si sa stratil, tak na stole sú erby všetkých troch krajín.

6. Keňa a Tanzánia

Tento kameň na prvý pohľad nie je nijako výnimočný. Táto osoba však nestojí na hocijakom kameni. Je to značka, ktorý vyznačuje hranicu medzi Keňou a Tanzániou. Po pravej ruke sa nachádza Keňa a po tej ľavej zasa Tanzánia.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov