Zaujímavosti

Čínske mesto v masívnom obytnom bloku vyvoláva množstvo otázok

čínske mesto

videní: 1.2K

Pôvodne bol koncipovaný ako luxusný hotel a svoje brány otvoril v roku 2013

Spoločnosť Broad Group uviedla, že 202-poschodová budova s rozlohou 1,05 milióna metrov štvorcových bude schopná udržať najmenej 2 000 áut mimo ulíc mesta tým, že vytvorí prostredie, ktoré nikto nebude musieť opustiť. Toto čínske mesto sa nazýva Changsha.

Okrem toho predpokladali, že vo veži bude bývať viac ako 30 000 ľudí spolu s nákupným centrom, školou, nemocnicou, kancelárskymi priestormi, strešnou záhradou, zábavným parkom, športovými zariadeniami, organickou farmou a 10-kilometrovou “pešou ulicou”, ako uvádza CNN.

Regent International ponúka vybavenie a podniky, ako napríklad obrovské stravovacie centrum, bazény, supermarkety a internetové kaviarne

Podľa portálu Medium úrady nakoniec projekt pozastavili z dôvodu bezpečnostných problémov a chýbajúcich potrebných povolení. Miestni poľnohospodári, ktorí čelili stúpajúcim záplavovým vodám, premenili opustené stavenisko na produktívne rybie farmy.

Budovy ako Regent International a neúspešný projekt Sky City sú stále predmetom diskusií.

Zatiaľ čo niektorí považujú tento objekt za niečo z dystopického filmu a poukazujú na jeho bezpečnostné riziká, iní si myslia, že tieto typy budov môžu byť riešením bytovej krízy

Na jednej strane sa niektorí domnievajú, že tieto “malé mestské” bytové domy sú riešením bytovej krízy a predstavujú udržateľnú a cenovo dostupnú alternatívu k drahým domom.

Iní ich však považujú za niečo ako z dystopického filmu a poukazujú na bezpečnostné riziká, ktoré vyplývajú z toho, že tisíce ľudí sa tlačia v jednej budove. Napríklad v prípade požiaru alebo individuálnej núdze by mohli byť ľudia zraniteľnejší v porovnaní s obyvateľmi tradičnejších štruktúr.

Okrem toho, keďže kvalita bývania je určujúcim faktorom duševného zdravia, existuje značná diskusia o tom, či by tieto štruktúry podporovali psychickú pohodu.

Zdroj: boredpanda / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov