Tipy a triky

Tieto 3 triky ti zabezpečia kvalitnejší spánok

spánok

videní: 387

Anne Marie Boyhan je expertka na spánok, ktorá nám prezradí tieto 3 triky na zabezpečenie kvalitnejšieho spánku.

Pokojný spánok je dôležitý pre zdravie a šťastie ľudí. Dosiahnuť solídnych osem hodín kvalitného spánku každú noc však môže byť pre mnohých z nás nedosiahnuteľný cieľ. Každý z nás je iný a riešenie, ktoré môže fungovať pre niekoho iného, nebude fungovať pre teba. Napriek tomu sa expertka na spánok Anne Marie Boyhan rozhodla podeliť o niekoľko skvelých trikov, ktoré by mnohým mohli pomôcť zlepšiť ich nočný odpočinok a dosiahnuť tak oveľa vyššiu kvalitu spánku.

3. Dopraj si ranné slnečné svetlo

Možno ti to príde zvláštne ale Boyhan je expertkou na spánok v spoločnosti The Sleep Care Co. Podľa nej je skvelým spôsobom, ako sa pripraviť na kvalitný nočný spánok, dopriať si ranné slnečné lúče. Ranné slnečné svetlo nastavuje tvoje biologické hodiny reguláciou načasovania kortizolu a melatonínu.

Ľudské telo začne produkovať melatonín, hormón, ktorý reguluje spánok, keď sa zotmie a jeho produkcia vrcholí počas dňa. Kortizol nám pomáha pri prebúdzaní a je stimulovaný slnečným žiarením. Spustenie týchto hormónov v správnom čase zaisťuje pokojnejšiu noc a kvalitnejší spánok.

 

2. Vytvor si správne prostredie pre spánok

Je dôležité, aby bola tvoja spálňa čo najlepšie prispôsobená pre dobrý spánok. Preto je vhodné mať vo svojej spálni úplnú tmu počas zaspávania. Rovnako aj izbová teplota môže ovplyvniť kvalitu tvojho spánku, preto sa uisti, že v izbe nie je príliš teplo.

 

1. V noci sa vyhni modrému svetlu

Nastavenie tej správnej nočnej rutiny môže trvať istý čas a môže v sebe zahŕňať kopec činností, ako napríklad zamknutie dverí tvojho príbytku, zvládnutie rôznych procedúr starostlivosti o svoje telo a strečing prospešný pre tvoje končatiny a kĺby. Možno si to netušil, no obrazovky našich mobilných telefónov a osobných počítačov produkujú veľa modrého svetla. To môže blokovať správnu produkciu melatonínu a narušiť tak našu schopnosť zaspať. Preto by si mal skúsiť svoje elektronické zariadenia odložiť aspoň pol hodiny predtým, ako pôjdeš spať. Zlepšíš tak svoje zaspávanie a rovnako aj kvalitu spánku.

Zdroj: Ballercaptopdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov