Tipy a triky

Ani automatická práčka sa nevyčistí sama, aký spôsob je najlepší?

práčka

videní: 873

Pre niekoho to môže byť normálna vec, pre iných úplná novinka. Automatická práčka je obrovský pomocník, no automaticky sa sama nevyčistí.

Ak jej čistotu zanedbáš, môže sa to odraziť na sviežosti tvojej bielizne alebo v najhoršom prípade aj na životnosti samotnej práčky. A ak rád robíš veci v jednoduchom štýle, prinášame ti najlepšie tipy, ako sa zbaviť zápachu a práčka bude fungovať tak, ako keby si ju doniesol z obchodu.

Podľa štatistík je jednou z hlavných príčiny zlyhania práčky tvorba súvislej vrstvy vodného kameňa a usadenín na ohrievacom telese, ako aj upchatie filtra. Rúrkový elektrický ohrievač vykonáva funkciu ohrevu vody v bubne práčky na prevádzkovú teplotu. Ak množstvo nečistôt vo vode presahuje normu, riziko poruchy ohrievača je veľmi vysoké. Pri každom praní sa vrstva usadenín stáva čoraz ťažšou, až nakoniec táto súčasť práčky prestane úplne pracovať. A nikto z nás nechce platiť zbytočne za opravára, ktorý si vypýta astronomickú sumu za vymenenie tejto súčiastky.

Kyselina citrónová

Na čistenie usadenín sa podľa opravára najlepšie hodí obyčajná kyselina citrónová. Na práčku s objemom bubna 5 litrov budeš potrebovať 100-120 g. Do zásobníka na prášok nasyp kyselinu a spusti pranie na 60 stupňoch na 1 hodinu alebo viac. Okrem ohrievača vody táto metóda pomôže vyčistiť aj bubon práčky!

Jedlú sódu má rada aj tvoja práčka

Jedlá sóda sa používa na mnoho iných účelov a jedným z nich je aj čistenie práčky. Nie je to nič zložité. Stačí nasypať dva hrnčeky jedlej sódy priamo do bubna práčky. Potom už len vybrať najdlhší program v kombinácii s najvyššou možnou teplotou pracieho programu. Funguje to na spredu plnené práčky, ako aj na práčky plnené zvrchu. Sóda zbaví tvoju práčku nepríjemných pachov a rovnako odbúra nečistoty z bubna a hadice.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov