Tipy a triky

Ani automatická práčka sa nevyčistí sama, aký spôsob je najlepší?

práčka

videní: 915

Pozor na ocot, niekedy viac uškodí

Každý ho doma máme, no je vhodný na mnoho iných vecí, ako len do zaváraných uhoriek. Ocot rozpúšťa vodný kameň a rovnako pohlcuje pachy a dezinfikuje. Tieto vlastnosti ho takmer predurčujú na úlohu vyčistiť práčku. Ocot síce odstráni všetky usadeniny, vodný kameň aj zvyšné nečistoty, no treba si naňho dávať pozor. Má dosť veľkú silu na to, aby v určitých prípadoch poškodil gumové časti – hadicu a tesnenie.

Nezabudni ani na gumu a tesnenie okolo bubna

Pri práčkach plnených spredu nezanedbaj údržbu tesnenia okolo dvierok. Zachytávajú sa v ňom zabudnuté vreckovky, mince a iné predmety, ktoré si zabudol vo vreckách. Na dôkladné vyčistenie zmiešaj čistiaci prostriedok Savo a teplú vodu v pomere 50:50. Následne do tohto mixu namoč handru alebo nepotrebný uterák. Tým vytrieš celé tesnenie. Nezabudni ho aj odhrnúť, nakoľko v tomto priestore nájdeš najviac usadenín.

Zásobník sa tiež nevyčistí sám

Ani šuplík, do ktorého nalievaš aviváž a pridávaš prací prostriedok neoplýva samočistiacou schopnosťou. Je dôležité ho preto čistiť aspoň raz za tri mesiace. Celý dávkovač sa dá jednoducho vytiahnuť. Dávkovač vyčistíš horúcou vodou a saponátom. Na nedostupné miesta poslúži napríklad stará zubná kefka.

Filter treba čistiť 2-krát ročne

Posledný, no rozhodne nemenej podstatný je filter práčky, ktorý slúži na zachytávanie nečistôt ako sú nitky, vlasy alebo časti vreckoviek, ktoré by mohli práčku poškodiť. Nájdeš ho v prednej časti práčky za tými malými plastovými dvierkami. Tento filter odskrutkuješ a očistíš teplou vodou. Tento proces nezabudni zopakovať každých 6 mesiacov.

Zdroj: dengarden topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov