TOP 10

TOP10: Prekvapujúce fakty o týchto bežných veciach, ktoré vidíme každý deň

fakty

videní: 853

Mnoho vecí vnímame stereotypne a nezamýšľame sa nad detailmi týchto vecí. Preto pre teba budú nasledujúce prekvapujúce fakty o týchto bežných veciach naozaj prekvapivé.

Je ľahké brať veci v našom svete ako samozrejmosť. Prechádzame okolo nich denne a veľmi o nich nepremýšľame. Ale niekedy, keď sa na niečo pozrieme sviežimi očami, môže to byť pre nás fascinujúce. V dnešnom príspevku si ukážeme prekvapujúce fakty o bežných veciach, ktoré vídame dennodenne.

10. Sušienky majú diery z určitého dôvodu

Ak sa nad tým zamyslíš, je dosť zvláštne, že väčšina sušienok má v sebe diery. Odpoveď spočíva vo vede pečenia. Tieto otvory umožňujú únik party počas pečenie, čo zabraňuje tvorbe vzduchových bublín a následnému znehodnoteniu sušienok

9. Uhorky sú bobuľové ovocie

Uhorky sú v skutočnosti klasifikované ako bobule v rámci ovocia, pretože rastú z jedného kvetu s iba jedným “vajíčkom”.

 

8. Slon je jediný cicavec, ktorý nevie skákať

Slony sú jediné cicavce, ktoré nevedia skákať. Ich nohy sa líšia od nôh väčšiny cicavcov – nemajú v sebe žiadne “pružiny”, takže sa nedokážu odlepiť od zeme.

7. Kuracie ušné laloky vedia predpovedať, akú farbu vajíčka bude sliepka znášať

Farba vajíčka je určená farbou laloku sliepky. Kurčatá s bielymi lalokmi znášajú výlučne biele vajcia, zatiaľ čo tie s tými tmavými znášajú hnedé vajíčka.

6. Gumy nepracujú iba “manuálne”

Ceruzky vytvárajú stopy na papieri, pretože grafit reaguje s vláknami, ktoré tvoria papier. Pretože častice gumy sú lepkavé, zbierajú grafit z ceruziek, keď sa o ne otierajú. Preto ide skôr o chemickú reakciu ako o “manuálnu”.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov