Tipy a triky

Ovocie a zelenina: Ako ich udržať čerstvé?

ovocie

videní: 576

5. Jablká

Jablká by sa mali skladovať na chladných a tmavých miestach, ako je pivnica pri teplotách v rozmedzí od 0 °C do 6,5 °C.  Mali by mať dostatočný prísun vzduchu, aby mohli dýchať.

Na skladovanie jabĺk môžeš využiť aj balkón. Ak je vonku chladno, jablká môžeš uskladniť  na 2-4 mesiace. Ak je vonku teplejšie tak vydržia aj pol roka. Každé jablko zabaľ do papiera a všetky ulož do krabice, ktorá ma zabezpečené dobré vetranie.

4. Mrkva

Mrkva sa často skladuje s pieskom, cibuľovými šupkami alebo dokonca pilinami – čokoľvek, čo absorbuje vlhkosť a nedovolí, aby sa zelenina dostala do vzájomného kontaktu. Je lepšie skladovať mrkvu v pivnici pri teplote od 0 °C do 1,5 °C alebo vo svojom byte.

Existuje skvelý trik na rýchlu prípravu polievok a dusených pokrmov. Mrkvu ošúpeš, nakrájaš na požadovanú veľkosť a zabalíš do potravinových vreciek. Tie môžeš uložiť do mrazničky.

3. Cesnak

Cesnak nie je veľmi náročný na skladovanie, potrebuje iba vzduch a tmavé miesto bez veľkej vlhkosti. Zvyčajne je zavesený v kuchyni a môže byť skladovaných v rôznych sieťkach. Prípadne môžeš cesnak uložiť do plytkých krabíc. Uisti sa, že tieto krabice majú dostatočné odvetranie.

2. Kapusta

Skladovať kapustu doma je naozaj náročné. Ideálna teplota pre skladovanie kapusty je v rozmedzí od 0 °C do 1,5 °C. Kapustu treba očistiť a zabaliť do papiera alebo igelitu – stačiť by mali 3 vrstvy. Isti sa, že kapusta neprichádza do vzájomného kontaktu. Tiež ju pravidelne kontroluj, aby si predišiel hnilobe.

1. Tekvica

Tekvica sa môže skladovať pod posteľou, ak je teplota nižšia ako 20 °C. Lepšou možnosťou je však teplý balkón, kde nikdy nie je chladnejšie ako 3 °C. Tekvicu môžeš položiť na drevo alebo kartón a prikryť novinami. Nedovoľ, aby sa tekvice navzájom dotýkali a nezabudni ich prikryť.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov